2018-05-24 08:55:29• hírek • Szatmár.ro

A legeredményesebb végzősöket díjazta az Autonet

Mint a romániai aftermarket piac vezetője, az Autonet Import különös figyelmet szentel a társadalmi felelősségvállalással foglalkozó projekteknek, főleg ami a fiatalokat és a képzésüket illeti. Ugyanakkor a cég hisz a diákok motiválásában és ösztönzésében a legmagasabb tanulmányi teljesítmények elérésére, ezért évente díjakat ad át öt szatmárnémeti gimnázium legjobb diákjainak. Az Autonet ezeket a díjakat 2012-vel kezdődően adja át, az első években tárgyjutalmakkal ismerték el a kemény munkát, majd 2015-től ennek helyét a pénzjutalom vette át.

Immár hagyománnyá nemesedett a vállalat azon kezdeményezése, melynek köszönhetően a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Mihai Eminescu Főgimnázium, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, illetve a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és a Református Gimnázium évfolyamelső diákjai jutalomban részesülnek a négy gimnáziumi év alatti munkájukért. Olyan diákok ezek, akik nem csak a tantárgyak iránt mutatnak folyamatos érdeklődést, de ambíciójukról és kitartásukról is bizonyosságot tettek a középiskolai évek alatt. A diplomákból és pénzjutalomból álló díjaknak kettős szerepe van az öt tanintézmény diákjait illetően: a legjobb végzősök érdemeinek elismerése mellett ösztönző szerepe is van a 9., 10. és 11. osztályosok számára, hogy tanulmányaikban a legjobbak legyenek és egy egészséges versenyszellemet alakítson ki bennük. Ez pedig eredményes hatással van úgy a tanulókra egyéni szinten, mint az iskolára, melyben tanulnak. A felajánlott díjak 5.000 eurót tesznek ki, 1.000 euró mindegyik tanintézmény számára.
 

A kurzusok vége és a díjátadó ünnepség előtti héten az Autonet Import egy rendezvényt szervezett, amely a diákok számára a jövőre vonatkozó élményt nyújtott. Az “Autonet Career Day” név alatt zajló esemény célja a cég által a jövőbeli szatmári szakemberek számára kínált lehetőségek bemutatása volt és a fiatalok ösztönzése arra, hogy vagy visszatérjenek vagy városunkban maradjanak tanulmányaik befejeztével. Továbbá, az Autonet a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceummal együttműködve támogat és felszerel egy olyan duális szakoktatási osztályt, mely a jövő autós villanyszerelőit készíti elő, ugyanakkor műszaki és a szaktámogatást is biztosít a partneri kapcsolatban álló  műhelyekkel közösen.
 

Az Autonet Import gratulál a díjazottaknak teljesítményükért, de kollégáiknak is, akikkel versenyben voltak. Ugyanakkor a szatmári cég a tanáraiknak is elismerését fejezi ki, akik felkészítették és bátorították őket a gimnáziumi négy év alatt, és akik nélkül ezek a kiváló eredmények nem valósulhattak volna meg. Ez a motivációs és a teljesítményt elismerő projekt a következő években is folytatódni fog, különleges státuszt élvezve az Autonet társadalmi felelőségvállalási portfóliójában. 


“Az Autonet díjakat már pár éve adják át és nagyon jó, hogy nemcsak az utolsó év eredményeit veszik figyelembe, hanem a gimnázium teljes időtartama alatti teljesítményt. Ezek a díjak azon diákok számára vannak, akik plusz munkát végeztek és motiváció meg segítség is egyaránt.”

Pataki Enikö

Igazgató, Kölcsey Ferenc Főgimnázium
 


“A díjakat évente adják át és a diákok várják őket. A nagyon jól teljesítő gyerekek mindig versenyben vannak, a díj nagyon motiváló és különleges, mert egy kiindulópont lehet a főiskola számára, a tanárok pedig arra bátorítják a diákokat, hogy haladják meg saját magukat.”

Póti Eduárd

Igazgató, Református Gimnázium

 


“Az Autonet díjak hagyománnyá váltak, a diákok pedig küzdenek értük, mert ösztönözve és motiválva érzik magukat. Eredményeik folyamatosan javulnak, mikor erőfeszítésüket jutalmazzák.”

Liviu Rotaru

Igazgató, Mihai Eminescu Főgimnázium
 


“Nagyon sok diák számára a díjak motivációt jelentenek, mert nem mindegyikük engedheti meg magának a főiskolát. Épp tavaly az egyik diáknak lehetősége volt beiratkozni egy második karra a díj segítségével. Ráadásul a díjak elismerés a gimnázium és potenciálja számára.”

Maria Reiz

Igazgató, “Johann Ettinger” Német Elméleti Líceum

 


“A díjnyertes diákok kiválósági csoportokba tartoznak, úgy a reál, mind pedig a humán osztályokból, és tantárgyversenyeken meg egyéb versenyeken vesznek részt. Ezek a diákok bizonyították, hogy tanulni és teljesíteni akarnak a gimnázium teljes időtartama alatt és ezt a jövőben is folytatni fogják.”

Ádámkó István

Igazgató, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: