2009-11-18 15:23:53• hírek • MTI/AP

A legbiztonságosabb autók toplistája

A Ford, a Subaru és a Volkswagen vezeti az amerikai biztosítási ipar legbiztonságosabb gépjárműveket felsoroló éves listáját.

Az amerikai Biztosítók Intézete a Közúti Biztonságért (Insurance Institute for Highway Safety, IIHS) legfrissebb tesztjében a 2010-es modellévből 19 személyautót és nyolc sportautót választott ki, mint amelyek a legbiztonságosabbak.
Az idei díjak számát a szigorúbb követelmények, elsősorban az autók tetejének erősségével kapcsolatos előírások miatt csökkentették jelentősen.

A Ford Motor és Volvo részlege kapta a legtöbb elismerést. Összesen hat modelljüket nyilvánították a legjobbnak, míg a japán Subaru, valamint a német Volkswagen és Audi részlege egyformán öt-öt típusa kapott elismerést.
A Chrysler négy, a General Motors és a Toyota két-két autóval került az első helyre. A MBW, a Mazda és a Mitsubishi az idén nem került be vizsgált tesztelt autók közé.

A Ford közleménye szerint az olyan autók gyártása mellett kötelezték el magukat, amelyek valódi baleseti körülmények között is biztonságosak. Az IIHS tesztje szerint a Ford Taurus és a Lincoln MKS mellett a Volvo S80-as és C30-as személyautó, valamint az XC60-as és az XC90-es terepjárót tekintették a legjobbnak.

A Subaru volt az egyetlen, amely mind a négy járműkategóriában megkapta a legbiztonságosabb autóknak járó címet, és ezt az egyedülálló motortervezésének köszönheti, amely úgy helyezkedik el a karosszériában, hogy frontális ütközés esetén a motor az utastér alá csúszik.

A Volkswagen Jetta négyajtós változata, a Passat, a Golf, és az Audi A3 mellett a Volkswagen Tiguan városi terepjáró kapott elismerést.


Volvo - az utóbbi évekkben folyamatosan vezeti a legbiztonságosabb autók toplistáját
Volvo - az utóbbi évekkben folyamatosan vezeti a legbiztonságosabb autók toplistáját


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: