2008-02-15 14:25:43• hírek • Anna Szelényi

A legbizarrabb gyereknevek

Új tendencia a sztárok körében: soha eddig nem hallott furcsa keresztnevek!

Egyes szülők mindent képesek megtenni azért, hogy gyerekeik számukra különleges jelentéssel bíró nevet kapjanak, és így, eljutunk megint… a sztárokhoz!

Számos család azon hely alapján választott nevet gyerekeiknek, ahol azok megfogantak. Például: Brooklyn (a Beckham házaspár kisfia), vagy Nevis (Nelly Furtado kislánya, aki nevét az azonos nevű sziget alapján kapta).

Ha eddig nem találtál inspirációt kicsinyed nevét illetően, akkor most már tudni fogod, hol keress:

- rajzfilmek: Casper (Claudia Schiffer kisfia), Coco (Courtney Cox kislánya)
-  pornófilmek: Rocco (Madonna, kisfiának a híres XXX filmek rendezőjével azonos nevet adott).
-  irodalom: Tommy Lee Jones színész kislányát Victoria Kafka- nak hívják.

És így eljutunk a soha eddig nem hallott keresztnevek kategóriájához: Denim és Diesel (Toni Braxton fiai), Dexter, mint lánynév, Mason Tru (fiú), Elijah Bob Patricius Guggi Q.( mindezek egy keresztnévhez tartoznak, amelynek tulajdonosa a U2 énekesének kisfia).

Más példák: Fifi-Trixibelle, Daisy Boo, Seven, Tallulah Pine.

Nem utolsó sorban, egyes sztárok olyan főneveket használtak gyerekeik elnevezésére, amelyeket eddig senki sem kockáztatott meg: Camera, Summer Song, Peaches, Honeyblossom, Alchamy, Lyric Chanel, Audio Science, Pilot Inspektor, Moxie Crime Fighter, Starshine, Moon Unit Muffin és Diva (az utóbbi kettő Frank Zappa gitáros lányai).

Ezek után nem marad más hátra, csak, hogy feltegyük a kérdést: vajon hány gyerek a fent említett közül fogja kérvényezni nevük megváltoztatását és hány lesz büszke aktuális nevére? Nehezen felbecsülhető.

A sztárok világában a bizarr nevek választása nem mindenképp jelent egy problémát, mivel az adott körülmények között a gyerekek biztonságban vannak, mondják a pszichológusok. Miért is? Azért mert nem kell elviselniük más gyerekek gúnyolódását, hiszen olyan gyerekek körében szocializálódhatnak, akik hasonlóan furcsa neveket viselnek.

A hagyományos emberek körében viszont, a dolgok teljesen másképp állnak. A megszokott nevekkel rendelkező gyerekek körében mozogva, az eredeti nevekkel rendelkező csöppségeket számos sérelem érheti.

Idővel, a sorozatosan elszenvedett csúfolkodások következtében a gyerekek frusztrált, antiszociális, visszahúzódott fiatalokká válhatnak. Mindez azért, mert el akarják kerülni a bemutatkozás pillanatát, és nem akarnak a gúny tárgyává válni.

Tehát, a pszichológusok felhívják a jövendőbeli szülők figyelmét, hogy ha mindenáron különleges nevekkel akarják ellátni gyermekeiket, válasszanak mellé egy hagyományos keresztnevet is, hogy utódjuk szabad módon választhassa ki, melyik nevén szólítsák.

Sz.A.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: