2013-05-24 18:04:41• hírek • Póti Orsolya

A leendő kölcseyseket fogadták

Erdély egyik legnevesebb és legszínvonalasabb iskolájában, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban került sor nyílt napra május 24-én, péntek délután.

Több diákcsoport is ellátogatott péntek délután a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumba, ahol hasznos információkat szerezhettek az ott zajló oktatással és tevékenységekkel kapcsolatban, illetve beszélgethettek a Kölcseys diákokkal, tanárokkal.

Az iskolát Pataki Enikő, a főgimnázium igazgatónője mutatta be az érdeklődőknek néhány percben, majd végigvezette a diákokat és az őket kísérő pedagógusokat a tanintézményen, bemutatva nekik a tantermeket, laborokat, a könyvtárat és az iskolához tartozó egyéb helyiségeket.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium a 2012/2013-as tanévben is hat osztállyal (osztályonként 28 hellyel várja) az itt tanulni vágyókat. Jelentkezni lehet matematika-informatika, matematika-informatika és intenzív angol, természettudományok és intenzív idegennyelv, természettudományok, társadalomtudományok és filológia osztályokba.

A Kölcsey Erdély egyik legnevesebb és legszínvonalasabb iskolája, múltja és hagyománya ezer szállal köti a közösséghez, a tanárok a jövőre készítik fel a diákokat, és a tudás, amit itt kaphatnak, biztos jövőt jelent, az itt töltött éveket pedig a színes diákélet teszi felejthetetlenné.

A főgimnáziumban összesen 11 labor és szaktanterem található (3 informatika, egy fizika, egy kémia, egy magyar, egy román, egy földrajz, egy német, egy multimédia és egy angol), valamint van 34.000 kötetes könyvtára, iskolai menzája és bentlakása is.

Olyan kompetencia vizsgák szerezhetőek meg itt, mint az informatika, idegen nyelv, ECDL (számítógép kezelői jogosítvány), Sprachdiplom (német nyelvvizsga). LCCI )angol nemzetközi érvényű nyelvvizsga).

Az iskola diákélet szervez részei a Diáktanács (Köfedisz), az iskolarádió, a „Tintaszósz" című diákújság, különféle csoportok, együttesek, a MIDIPO, az V-VIII. osztályos diákok színjátszó csoportja és a MADIPO, a IX- XII. osztályosok színjátszó csoportja, a Bokréta néptánccsoport, az iskolakórus, az ornitológiai kör és a Rákóczi Szövetség Ifjúsági Tagozata.

Jeles napok a Kölcseyben, az Óriásnap, a Gólyabál, a Picuravató, a Farsang, a Gólyahétvége, a Végzősök Napja, a Kölcsey Napok, a Kölcsey Kupa, a Picurnap, a Véndiáktalálkozó, valamint nemzeti történelmünk jeles napjainak méltó megünneplése. A diákok különféle sporttevékenységekbe bekapcsolódhatnak, ilyen a kosárlabda, a foci, a röplabda, az asztalitenisz és a kézilabda.

A főgimnázium erős ösztöndíj-rendszerrel rendelkezik. A kitűnő eredményeket elérő diákok megkaphatják Connecticutt-i Magyar Kultúregyesület ösztöndíját, az Erdei D. István-ösztöndíjat, a Varga Attila-ösztöndíjat, a Czine Alapítvány ösztöndíját, illetve egyéb állami díjban és egyéb kitüntetésben részesülhetnek.

A Kölcsey több iskolával is testvériskolai kapcsolatban van. A diákok gyakran szerveznek közös programokat a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Veszprémi Padányi Bíró Márton Gimnázium, a Hadadi Általános Iskola, a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium, a Nagyváradi Ady Endre Líceum diákjaival. A főgimnázium tagja az ACES-nek (Academy of Central European Schools), azaz a Közép-európai Iskolák Akadémiájának.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: