2010-02-28 13:32:22• hírek • Balog Anita

A lányok nehezen nyertek, a fiúk kikaptak

Egy nehezen összehozott győzelmet és egy vereséget tartogatott a hétvége a VSK sportolói számára.

A Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata szombaton a Nagyváradi CSM csapatát fogadta a Sportiskola Ady Endre utcai sportcsarnokában. A csapat nehéz meccsre számított, hiszen a lányok vállára nagy súly nehezedett: az elmúlt hetek sikertelensége igencsak megviselte a csapatot, ráadásul több játékos sérülés miatt nem léphetett pályára.

A VSK a rossz előzmények ellenére elfogadhatóan kezdte a meccset, az első tíz perces játékrészt pedig 22:17 arányú előnnyel zárták. A második negyedben is sikerült az előnyt tartani, s bár a váradiaknak a vége felé sikerült felzárkózniuk, sőt vezetniük is, a második játékrész egy pontos VSK vezetéssel zárult. A harmadik negyed jobb szatmári játékot hozott, a lányok kilenc pontos előnyt is összehoztak. Az előnyt azonban nem sikerült biztosan megtartani a negyedik negyed végéig, hiszen a negyedik játékrész hajrájában a váradi lányok három pontra közelítették meg a házigazdákat, sőt, ebből is faraghattak volna, ha Sabau nem ront ziccert. A mérkőzés végére Hardy pontjainak köszönhetően hat pontos győzelmet aratott a szatmári gárda.

A osztály, 1-8. csoport, 5. forduló: Szatmárnémeti VSK- Nagyvárad 68:62 (22:17, 9:13, 20:14, 17:18). A szatmári pontszerzők: Claudia Pop 19, Laura Dragoescu 17, Laura Povilonyte 10, Monica Urse-Ivan 8, Allyson Hardy 7, Cristina Ciocan 4, Salimata Diatta 2, Elisabeth Pavel 1. További eredmények: Aradi BC ICIM-Rapid 76:51, Craiovai SCM-Alexandriai Teleorman 54:57. A Sepsiszentgyörgyi LMK Sepsi BC találkozót tegnap este játszották.



A lányok végül hat pontos győzelmet arattak
A lányok végül hat pontos győzelmet arattak


A kézilabdás fiúk idegenben, Temesváron léptek pályára. A szerdai székelyudvarhelyi meccs igazán elfárasztotta a játékosokat és ez érezhető volt a teljesítményükön is. A házigazda Temesvári Poli végig fölényben játszott, az első félidőben 15-9-re vezettek, a végeredmény pedig 27-21 lett. Az elvesztett meccsen már nincs mit gondolkodni, a fiúknak most leginkább arra kell koncentrálniuk, hogy kipihenjék magukat a pénteken 17 órától esedékes hazai mérkőzésre, melyen az ellenfél a Kolozsvári U Transilvania lesz.

Nemzeti Liga, 18. forduló: Temesvári Poli–Szatmárnémeti VSK 27-21 (15-9). A szatmári gólszerzők: Birtalan 6 (2x7), Viszbovszkij 4, Nagy 3, Varga 3, Oláh 2, Ardelean 1, Burszacs 1, Ciornohuz 1. További eredmények: Székelydvarhelyi HC–Dinamo 33-31, Bákói Ştiinţa–Nagybányai HC Minaur 32-31, Suceavai Bucovina–Steaua 25-26, Kolozsvári U Transilvania–Brassói Rom Cri 36-29, Rescicabányai UCM–Konstancai HCM 24-26 (múlt szerdán játszották).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: