2010-10-12 16:50:41• hírek • Szatmar.ro

Egy arany és egy bronz az első napon

Ardelean az elődöntőben klubtársát, a fináléban pedig Prudeanut győzte le.

Remekül kezdődött a Szatmárnémetiben megrendezésre kerülő U15-ös tőröző országos bajnokság a házigazda Sportklub számára, amely Ardelean Alexandru és Dascalu Bogdan révén egy arany és egy bronzéremmel zárta az fiúk egyéni versenyét.

A legjobb nyolc közé négy szatmári tőröző is bejutott, ráadásul az a szerencsés helyzet állt elő, hogy mindegyikőjüket más-más ágra sorsoltak. Ennek ellenére csak a már említett Ardelean és Dascalu jutott be az elődöntőbe, mivel előző 15-7 arányban legyőzte Georgescu Alexandrut, utóbbi pedig a szintén steauás Porusniuc Vladot múlta fölül 15-9 arányban. A másik két szatmári legény, Flucus Sebastian és Dan Catalin viszont alulmaradt Prudeanu Alexandru (6-15) illetve Calinescu Eusebiu (4-15) ellen.


Egy arannyal és ezüsttel zárta az első napot a Sportklub
Egy arannyal és ezüsttel zárta az első napot a Sportklub


Az elődöntőben aztán összekerült a két hazai sportoló, kettejük csatáját pedig egy soros meccs után Ardelean nyerte meg 15-13 arányban, ami azt jelentette, hogy Dascalu egy bronzéremmel zárta a tornát.

A fináléban a Calinescut könnyedén (15-6) legyőző Prudeanu volt a szatmári fiú ellenfele, ám a Ramnicu Valcea-i tőröző csak 4-4-ig tudta szorossá tenni a döntőt, Ardelean végül 15-8 arányban nyerni tudott.

Szerdán a csapatversenyt rendezik, a Sportklub első együttesében Ardelean, Dascălu, Flucuş és Dan kapott helyet, míg a második alakulatot Bartók Alpár, Néma Dávid, Aldea Iulian valamint Bodó Benjámin alkotja.


Ardelean egy arannyal koronázta meg a keddi napját
Ardelean egy arannyal koronázta meg a keddi napját


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: