2021-08-06 08:16:33• hírek • Bede Emőke

A lakosság segítségére is számít a költözés alatt álló megyei könyvtár

Ahogyan arról már többször beszámoltunk, a Szatmár Megyei Könyvtár hamarosan átköltözik új székhelyére, a Kölcsey (Iuliu Maniu) utcán található egykori Ankora pláza épületébe. A könyvek és egyéb kiadványok átszállításra történő előkészítése már javában zajlik, ám a költözésben az intézmény a lakosság önkéntes segítségére is számít.

A könyvtár közösségi oldalán tette közzé a felhívást, mely szerint augusztus 9. és 31. között nagy szeretettel várnak minden régi és új olvasót annak érdekében, hogy közösen, önkéntes alapon csökkentsék a kikölcsönözhető könyvek mennyiségét. A könyvtári belépőt természetesen továbbra is ingyenesen lehet kiváltani, a rendkívüli helyzetre való tekintettel pedig lehetővé vált, hogy egy személy egyszerre akár 10 kötetet is kikölcsönözzön, mi több, a könyvtár még azt követően sem számít fel késedelmi díjat, hogy lejár az a bizonyos 14 nap.


A kezdeményezés elsődleges célja nem titkoltan az, hogy csökkentse a becsomagolásra, szállításra, majd kipakolásra váró kiadványok mennyiségét, ezzel némi tehertől megszabadítva az óriási feladat előtt álló személyzetet, ugyanakkor a hűséges könyvtárlátogatók talán örülnek is majd annak, hogy egyszerre több kötetet hazavihetnek, melyeket elegendő csak akkor visszajuttatni őket, ha az intézmény már berendezkedett az új épületben.



A felhívás második részében a könyvtár azokhoz a cégekhez, kereskedelmi egységekhez, civil szervezetekhez, alapítványokhoz szól, akik szponzori szerződés fejében támogatni tudnák az intézményt, hiszen nagy szükség van kartondobozokra, ragasztószalagokra, filctollakra, festés-mázoláshoz szükséges eszközökre, tisztítószerekre, szappanokra, takarítóeszközökre, és nem utolsó sorban teherautós szállításra is.


A Szatmár Megyei Könyvtár gyűjteménye jelen pillanatban több mint 380 ezer kiadványt tartalmaz, melyek együttesen 8.000 folyómétert tesznek ki és több mint 191.000 kilogrammot nyomnak. Annak érdekében tehát, hogy az intézmény mihamarabb átköltözhessen új, immár végleges székhelyére, a szatmáriak segítségére is számítanak.


A könyvtár végezetül felhívja arra is a figyelmet, hogy augusztus 31-től minden olyan közszolgáltatást, melyet a Várdomb (Decembal) utcai épületben lehetett igénybe venni, fokozatosan felfüggesztenek.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: