2017-11-14 08:20:34• hírek • Szatmár.ro

A kutyák sterilizálását szorgalmazzák az állatvédők

Állatvédő önkéntesekkel találkozott a tegnapi nap folyamán Maskulik Csaba.

A városmenedzser azon a közmeghallgatáson vett részt, amelyen a „Free Life” egyesület képviselői fejtették ki véleményüket arról a tervezetről, amely a városi tanácsban történő elfogadása után szabályozza majd a kóbor kutyák összegyűjtését. A tervezetet október 16-án publikálták a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal munkatársai, eddig azonban csak a tegnapi önkéntesek nyújtottak be módosító indítványokat. A határozattervezet a helyi tanács soros, novemberi tanácsülésén lesz majd megvitatva.


Az egyesület képviselői több javaslatot is tettek, javasolták például, hogy a szatmárnémeti menhelyeken csak a megyében befogott kutyákat helyezzék el, nagyobb hangsúlyt helyeznének az állatok steririzálását megelőző kampányra, illetve az örögbefogadókat is köteleznék a kutyák sterizálásra.


Maskulik Csaba elmondta, az önkormányzat szeretné ezt a problémát is hatékonyabban kezelni és abban az esetben, ha a tanácsosi testület megszavazza a határozatterevezet, szerződést kötnek egy olyan szolgáltatóval, amely javít ezen szolgáltatás mindőségén is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: