2012-02-12 17:18:52• hírek • Póti Orsolya

Kutyaszánhúzó versenyt rendezett az Alpha-K9

A szatmárnémeti Alpha-K9 Kutyakiképző Iskola izgalmas programmal várta vasárnap délután a kutyákat és gazdáikat a strand közelében lévő területre. A kutyaszánhúzó versenyt immár harmadik alkalommal rendezték meg az iskola vezetői.

A kutyák által húzott szánkókkal való sportszerű versenyzés még az alaszkai aranyláz időszakához köthető, amikor főleg bányászok neveztek be versenyekbe szórakozás céljából. Idővel szükségessé vált a szabályok kidolgozása és megalakultak az első kutyaszánhúzó klubok is. Ez a sport az 50-es évek végén jelent meg Nyugat-Európa egyes országaiban, mára pedig már világszerte ismert.

Bár a tradicionális kutyaszánhúzó versenyektől eltérő, lényegében mégis hasonló rendezvényt szervezett az Alpha-K9 Kutyakiképző Iskola. „A verseny célja elsősorban az volt, hogy a nagy hideg ellenére kimozdítsuk a gazdikat és kedvenceiket a lakásból, mert a kutyáknak télen is rendkívül fontos a sok mozgás és a friss levegő." - mondta el Szabó Zoltán, a kutyakiképző iskola egyik vezetője.

A versenyre összesen nyolcan iratkoztak be, és minden résztvevő párban mérkőzött meg egymással. A verseny után úgy tűnt, inkább csak a gazdik fáradtak el, a kutyák kiválóan teljesítettek, sőt egyes állatoknak mintha hiányzott is volna ez a fajta mozgás. A  benevezési díj 10 lej volt, a legjobb versenyzők pedig nyereményben részesültek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: