2012-12-17 16:06:33• hírek • Póti Orsolya

A kultúra embereivel ismerkedtek a műszaki gimnázium diákjai

December 14-én 11 órakor a Traian Vuia Műszaki Gimnáziumban két párhuzamosan zajló esemény került megrendezésére: "Ismerjük meg a kultúra embereit a megyéből" valamint „Fiatalok vállalkozástani ismereteinek oktatása - tájékozódás és lehetőség" elnevezésű projekt.

Az első esemény a műszaki gimnáziumban zajlott, amelynek meghívottjai a következők voltak: Teodor Curpaș, Felician Pop, Mihaela Pastor, Robert Laszló, George Negrea és Petrică Zelem, témája pedig: „Versszak, hang és szín", melyen a IX A, IX D, XII A, XII B osztályok diákjai vettek részt.

A jelenlevők között köszönthették Natalia Boloș, Ioana Iura és Crina Leș tanfelügyelő asszonyokat is. Az eseményen jelen voltak az iskola IX-XIII-os diákjai valamint tanárai és igazgatói egyaránt. Ez a projekt az egész tanévet felöleli és céljául tűzte ki a kultúra embereinek a megismerését az irodalom, rajz, zene, színház területeiről.

A projekt tevékenységei közé tartoznak a következők: szatmári költők verseinek szavalása, beszélgetések a versekről illetve a költők társadalmi helyzeteiről. A meghívottak néhány verssel kapcsolatos koncepciót tártak a jelenlevők elé. A hegedű, a gitár, a költők hangjai, amint saját műveikből olvastak, magukkal ragadták a jelenlevőket.

A tanintézményben zajló másik projekt célja, hogy a fiatalok megtanulják egy vállalkozás létrehozásának, működtetésének sikeres mozzanatait. Ebben a tevékenységben úgy a Traian Vuia, a Gheorghe Dragos mint a Gheorghe Emil Palade líceumok diákjai is részt vesznek.

A diákok jelen voltak a karácsonyi vásáron is, ahol kiállíthatták és el is adhatták az általuk készített termékeket: karácsonyi díszeket, képeket, kalácsokat, különböző ajándéktárgyakat. A befolyt összegből a diákok a második vásárra készítik el termékeiket, amely a húsvéti időszakra tervezendő. A megmaradt tárgyakat rászorulóknak adományozzák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: