2010-05-25 07:31:24• hírek • Szatmár.ro

A különválásról beszéltek

Ráksa és Avasújváros különválását méltatták az RMDSZ tisztségviselői.

Vasárnap, a pünkösdi istentisztelet után az avasújvárosi református templom  egyik termében Günthner Tibor szenátor és Pataki Csaba, alprefektus a Ráksa község megalakulására vonatkozó törvény fontosságáról beszéltek az egybegyűlteknek. Elsőként Ludróczki Sándor, volt alpolgármester, községi RMDSZ-elnök köszöntötte a vendégeket, majd összefoglalta a „küzdelmes, de eredményes harc" történetét.

- A tíz évvel ezelőtti kezdeményezésnek nagyon komoly ára volt az avasújvárosi közösség számára, hiszen ebben az évtizedben visszaesett a fejlődés. Ha pár évig folytatódott volna az az állapot, Avasújváros egy másodrendű település szintjére esett volna vissza.

Günthner Tibor, a különválás ügyét másfél évvel ezelőtt felvállaló szenátor a Szentlélek pünkösdi eljöveteléhez hasonlította Ráksa és Avasújváros különválását, azonban - hangsúlyozta - a beteljesedés csakis akkor következik be, ha a helyi magyar közösség összefog, és élni tud a páratlan lehetőséggel. Pataki Csaba folytatta a gondolatmenetet. Az alprefektus véleménye az: bölcsen, tisztánlátással kell tovább formálni Avasújváros jövőjét.

A beszédek után közvetlen beszélgetést folytattak a résztvevők. Itt elhangzott: az elkövetkező napoknak meghatározó szerepe lesz, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy Toma Betea polgármestert nevezik ki Ráksa község ideiglenes elöljárójává. Ha így lesz, a polgármester Avasújváros vezetője maradhat, ugyanis lakcímét áthelyeztetheti Rózsapallaghegyre, ahol házzal rendelkezik.


Avasújváros: a különválást méltatták
Avasújváros: a különválást méltatták


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: