2014-10-07 18:06:02• hírek • MTI

A külföldön kötött melegházasságok Olaszországban érvénytelenek

Angelino Alfano az olaszországi prefektúráknak küldött körlevélben hangsúlyozta, hogy a hatályos olasz törvények értelmében azonos neműek között nem köthető házasság. Ezért érvénytelennek számít, és nem anyakönyveztethető. Az olasz meleg és leszbikus párok közül egyre többen külföldre mennek házasságot kötni, elsősorban az Itáliához közeli Spanyolországba. Mások az Egyesült Államokban kötnek házasságot, majd ezt Olaszországban igyekeznek elfogadtatni.

A toszkán Grosseto városában áprilistól érvényesnek tekintik és anyakönyvezik a külföldön kötött melegházasságokat. Azzal a különbséggel, hogy a férj és feleség helyett egyes számú és második számú házastársat tüntetnek fel a helyi nyilvántartásban. 

A melegházasságok nyilvántartásba vételét az utóbbi hónapokban Bologna és a délolasz Nápoly polgármestere is engedélyezte. Milánó önkormányzati testülete hétfőn este szavazta meg a melegházasságok anyakönyveztetését.
A belügyminiszteri rendelkezésre Bologna polgármestere, Virginio Merola, a kormányon lévő balközép Demokrata Párt (PD) politikusa azt válaszolta, hogy ő nem engedelmeskedik és városában továbbra is érvényesnek tekinti a külföldön kötött melegházasságokat. (mti)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: