2017-03-21 09:00:12• hírek • Agerpres.ro

A községek több mint egyharmadában szegénységben élnek az emberek

535 romániai községben a szegénység mértéke meghaladja az átlagost, a társadalom peremére szorult polgárok száma 427.046 - mutat rá a közigazgatásért és társadalmi politikáért felelős intézet és a szociális munkások országos egyesületének sajtóközleménye.

Sokkal kevesebb szociális munkás van, mint amennyire igény lenne. Romániában a községek több mint egyharmada (35 százaléka) tekinthető a társadalom peremére sodródott közösségnek, ezek közül 535 községben az átlagosnál nagyobb szegénységben élnek. (...) A törvény szerint egy szociális munkásra legtöbb 300 ellátott juthatna, akkor ezekben a közösségekben legalább 1.423 szociális munkást kellene alkalmazni' - mutat rá a dokumentum.

A közlemény szerint ehhez képes összesen 292 szociális munkás dolgozik ezekben a közösségekben, ez mintegy 20 százaléka annak, amennyire igény lenne.

Az Eurostat jelentése szerint Románia az első helyen áll az Európai Unióban, ami a szegénységben élő lakosság arányát illeti - ez 2014-ben meghaladta az összlakosság 40 százalékát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: