2019-04-12 06:53:50• hírek • Nagy Tímea

A központ legnagyobb kátyúit már befoltozták. Ezek a további felújítási tervek (képgaléria)

Már egy ideje folynak a munkálatok a megyeszékhely utcáin. Nem csak a központi lakosok, hanem a negyedek lakói is örvendhetnek. Egyre kevesebb a kráter méretű kátyú a városban.

Nemrégiben a 15-ös lakónegyedben és a Hegyi úton (Lucian Blaga) jártak az utászok, szerdán és csütörtökön a Horea utcát és a Szabadság teret vették kezelésbe, de a Kölcsey utcai gödrök körül is felmarták az aszfaltot. Ezekre pénteken öntenek friss burkolatot. Az autósok a Láncos templom mellett ismét az úttesten haladhatnak, nem kell többé a padkán szlalomozni.

Az útjavítás bizonyul az önkormányzat egyik legfontosabb projektjének, mely gyors beavatkozást igényelt. A téli fagy és hó tönkretette a még aránylag jónak számító szakaszokat is, mint például a Kölcsey utca. Az időjárás kikezdte a hidak felületét. A Decebal híd időleges javítási munkálataiban az Apaserv vállalat nyújt segítséget a polgármesteri hivatalnak - mondta egy korábbi sajtótájékoztató keretében a polgármester. Kereskényi azt is megemlítette, hogy a lecsökkentett költségvetés sem szab gátat az utcák modernizálásának, bár a város 400 útjának mindegyikére egyetlen év leforgása alatt biztosan nem kerülhet sor. A városnak egy esztendő alatt mintegy 40-50 burkolat felújítására futja, plusz az elkerülhetetlen és sürgős beavatkozások - osztotta meg szerkesztőségünkkel Kereskényi Gábor.

 

Mint ahogy az lenni szokott, a téli "kráterképződést" követően az utászok csapata akcióba lendül, amint a hőmérséklet engedi. Idén márciusban már hozzáláthattak, tartósan 5 Celsius-fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála. Először a legforgalmasabb pontokat teszik rendbe, azaz marják fel és foltozzák, ezt követően haladnak az egyre csendesebb városrészek irányába - így kevésbe tartják fel a gépjárműforgalmat, és felgyorsulhat a reggeli, illetve délutáni tömeg áramlása.

A hivatal nemrégiben tette közzé azt a térképet, melyen a 2019-es rehabilitási terveiket tüntették fel. A Szamos jobb partján a Fehérgyarmati (Aurel Vlaicu) út, a Hermann Mihány (Caisilor) utca, a Kazinczy (Stefan cel Mare) utca, a Vágóhíd (Alexiu Berinde) utca és a Transilvania sugárút szerepelnek a tervekben. A bal parton a Gradinarilor utca, a Hóstánc (Arinului) utca, a Closca sugárút, a Barcsai (Octavian Goga) út, a Bargaului utca és a Dél (Alecu Russo) utca szorul korszerűsítésre az önkormányzat szerint.

A javítások mellett mostanság forgalmi rend változásokra is számíthatnak. A környékbeli lakosok kérésére a polgármesteri hivatal körforgalmat alakít ki a Bányai (Henri Coandā) sugárúton, a két temető közötti útkereszteződésben. A körforgalom kialakítására április 12-én, pénteken kerül sor. Vigyázzanak!

Türelem foltot terem - szólhatna a közmondás, mely a municípium esetében nem is annyira helytálló, hiszen 2019 tavaszán az utászok egyszerre több helyen dolgoznak. Nem kell sokat várni, és egyenes pályává válnak a szatmári hullámvasút-burkolatok.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: