2011-01-25 17:07:38• hírek • Szatmár.ro

A közösség biztonságának érdekében

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség az állampolgárok biztonságának fenntartása érdekében más rendfenntartó szervvel is együtt működött az elmúlt év folyamán, így a Szatmár Megyei Csendőrfelügyelőséggel, valamint a megyei határrendészeti felügyelőséggel.

A rendfenntartó szervek a közrend biztosításáért 1.305 akcióban vettek részt az elmúlt év folyamán, valamint 1.880 bűncselekményt sikerült feltárniuk. Az 122-es országos segélyhívón keresztül, a lakosok kérésére összesen 5.329 esetben avatkoztak közbe, melyből 3.461 városi környezetbe, és 1.868 vidéki környezetbe történt.

A rendfenntartóknak az esetek túlnyomó részében - 82, 37 százalékban - sikerült kevesebb mint 10 perc alatt a helyszínre érkezniük. A hatékonyság érdekében az elmúlt év folyamán 19 alkalommal végeztek gyakorlatokat.

A hatóságok munkatársai mindemellett gondoskodtak a tanintézményekben és ezek környékén uralkodó biztonság fenntartásáról. Így sikerült elérniük, hogy a 2009-es évhez képest 60 százalékkal csökkent az iskola környéki bűncselekmények, balesetek száma - utóbbiból mindössze 8 esete regisztráltak.

A határon átnyúló bűnözés megelőzésének érdekében a rendfenntartók összesen 706 akcióban vettek részt, melyek során 1.394 büntetést róttak ki, és 910.220 szál ukrán származású cigarettát koboztak el.
Az elmúlt év folyamán a rendőrség nagy figyelmet szentelt a bankok, zálogházak, valutaváltók, lottózok, fogadóirodák, bevásárlóközpontok biztonsági berendezések ellenőrzésére. Összesen 2.393 ellenőrző akciót hajtottak végre, és 244 büntetést róttak ki 69.500 lej értékben.


A tavalyi év folyamán több bevetésen vettek részt a rendfenntartók
Egyre  több bevetésen vesznek részt a rendfenntartók


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: