2010-07-22 17:01:08• hírek • Szatmár.ro

A közös projektekről tárgyaltak

A határon átnyúló utakra benyújtott pályázatokról tartottak tanácskozást Tiborszálláson.

A csanálosi határátkelő közelében lévő magyarországi helységben - Börvely testvértelepülésén - csütörtökön a Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye által megpályázott utakról, az ezekkel kapcsolatos tudnivalókról esett szó. A megbeszélésen jelen volt Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Jankó-Szép István, az intézmény területfejlesztési pályázati szakembere, Szalóki Flórián, a magyarországi Közlekedési Operatív Program főigazgatója, valamint környékbeli polgármesterek.

Csehi Árpád Szabolcs beszédében kihangsúlyozta: a két megyének a jövőben újabb területekre kell kiterjesztenie az együttműködést, így például a közszállítás terén is történhet előrelépés - a Szatmárnémeti-Mátészalka, vagy a Nagykároly-Nyírbátor menetrendszerű autóbuszjáratok beindításával. Ez csakis akkor oldódhat meg, ha megtalálják a törvényes lehetőséget, mivel nemzetközi közszállításról van szó.


Tiborszálláson tanácskoztak
Tiborszálláson tanácskoztak



Ugyancsak elhangzott: a két megyei önkormányzatnak lobbiznia kell az ún. M49-es, Nyíregyházát Szatmárnémetin át Nagybányával összekötő gyorsforgalmi út holtpontról való kimozdítása érdekében. Mindkét témát igyekszenek bevinni a közelgő, román-magyar kormányülés napirendi pontjai közé, csakúgy, mint a régóta tervezett, határon átívelő Szatmár-Beregi Nemzeti Park létrehozásának a tervét - hogy ez megvalósuljon, komoly háttérmunkára van szükség az elkövetkező időszakban.

Ami az Ömböly-Szaniszló, Tiborszállás-Börvely és Szárazberek-Garbolc utak kivitelezését illeti, a benyújtott projekteknek jó esélye van a támogatás elnyerésére. Mint kiderült, a magyar oldalon ugyanaz a gond, mint nálunk: a helyi önkormányzatok számára nagyon komoly tehertételt jelent az önrész előteremtése, illetve az előfinanszírozás biztosítása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: