2014-04-03 11:35:25• hírek • A közmunkások is fát ültettek Sárközújlakon és Turcon

A közmunkások is fát ültettek Sárközújlakon és Turcon

Szerdán is folytatódott Szatmár megyében az egykori vidéki szeméttelepek facsemetékkel való beültetése: ezúttal Sárközújlakon és Turcon igyekeztek biológiailag regenerálni a hulladékokkal korábban szennyezett területeket.

Sárközújlakon szerda reggel az önkormányzat munkatársai, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói valamint a Gheorghe Baritiu Műszaki Líceum diákjai mellett a szociális támogatásból élők is ásót, kapát ragadtak. Az önkormányzat összesen 36.000 kocsányos tölgyet vásárolt a megyei tanács által biztosított összegből és ezekkel ültették be a közel 3,6 hektáros területet, magyarázta Piricsi Artúr polgármester, aki nem átallott maga is munkaeszközt ragadni.

Turcon a helyi általános iskola harminc diákja mellett mintegy húsz közmunkás működött közre a 3000 csemete elültetésében. A Ioan Ciupac polgármester vezette önkormányzat biztosította az ültetéshez szükséges eszközöket, mi több: a teljes területet körbekerítette.

A Szatmár Megyei Tanács az idén tavasszal 21 önkormányzat területén mintegy húsz hektárnyi, korábban szeméttelepként használt terület beültetését célozta meg. Ennek érdekében húszezer csemete megvásárlására szükséges összeget utalt ki az érintett polgármesteri hivataloknak. Mostanáig már 15 önkormányzat területén sikerült elültetni a csemetéket. Az akció, amelyben a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség valamint az Erdészeti Hivatal is közreműködik, hétfőn Mezőteremen, kedden pedig Mezőpetriben folytatódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: