2017-06-08 09:57:10• hírek • Szatmar.ro

A középiskolások érettségizni szeretnének

A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége, az Országos Diákszövetség és a Konstancai Diákegyesület határozottan helyteleníti az Országos Közoktatási Szakszervezet (FSLI) vezetőségének kezdeményezését, miszerint az érettségi vizsgák alatt tanári tiltakozásokra kerülhet sor. E kezdeményezés megakadályozhatja a vizsgák megfelelő lezajlását, ezzel a felsőoktatási intézményekbe való felvételi eljárást is esetlegesen ellehetetlenítve.

A tüntetés tárgya a szakszervezeti képviselők ahhoz köthető elégedetlensége, hogy a kormány elnapolta a korábban tervezett közalkamazotti béremelést. “Múltbeli állításainknak megfelelően támogatjuk a tanárok jövedelmének növelését, azonban létfontosságúnak véljük, hogy ennek kiharcolása ne bírhasson negatív hatással diákok százezreire” - áll a diákszervezetek közleményében.

Meglátásuk szerint a diákok nem lehetnek e konfliktus következményeinek elszenvedői, ezért indokoltnak tartják az érettségi vizsgák szokványos keretek közötti megszervezését, ezzel biztosítva, hogy egyetlen diák sem sem lesz hátrányos helyzetben a tanári tiltakozások miatt. „Végtelenül méltatlannak tartjuk, hogy egy érdekképviseleti szerv középiskolásokat áldozzon fel céljainak elérésének érdekében” - fejezik ki elégedetlenségüket.

A diákok felszólítják a szakszervezetet, hogy törekedjen párbeszéden keresztül kiharcolni követeléseit, olyan módon, hogy ez semmilyen körülmények között ne módosítsa az érettségi vizsgák korábban megszabott lezajlását. "Téves döntés lenne a közoktatás elsődleges haszonélvezőit e problémába bevonni, e ténynek belátására reméljük a tanárok képviselőit késztetni" - szögezik le a diákszervezetek közös közleményükben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: