2019-04-01 06:12:22• hírek • Bede Emőke

A közelgő csíksomlyói pápalátogatásra hangolódik Szatmárnémeti

A közelgő csíksomlyói pápalátogatásra készülve a Székesegyház Plébánia a Keresztény Agora keretében filmvetítéssel egybekötött beszélgetést szervez.

Az április 6-án, 11 órától kezdődő előadás helyszíne ez alkalommal a Püspükség díszterme lesz, ahol a jelenlevők a Ferenc pápa – egy hiteles ember című filmet tekinthetik meg. A három Oscar-díjra jelölt Wim Wenders (Párizs, Texas, Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club, Az élet sója) filmjében Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben az egyházfő olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte, komoly, olykor humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, a bevándorlás, az ökológia, valamint a család szerepe.


A Ferenc pápa – Egy hiteles ember azon ritka alkotások egyike, amelyek a Vatikánnal szoros együttműködésben készültek. A rendező példátlan betekintést nyert a pápa életébe: több mint két éven keresztül kísérte, emellett a vatikáni tévéarchívum olyan exkluzív felvételeket is a rendelkezésére bocsátott, amelyek Ferenc pápa világ körüli utazásai során készültek. A filmben használt vizuális stílusnak köszönhetően a nézők egészen közel kerülhetnek a pápához, aki személyesen is megszólítja a közönséget -írja a filmről a port.hu.


A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak. Az előadás és beszélgetés moderátora Orbán Mihály jezsuita atya. 
 

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: