2020-04-10 09:57:06• hírek • Agerpres

A következő időszakban mintegy 80-90 ezer személy fog elmenni külföldre dolgozni

foto: gov.ro
foto: gov.ro

A becslések szerint a következő időszakban mintegy 80-90 ezer román állampolgár külföldön fog munkát vállalni – mondta Ludovic Orban miniszterelnök.

A miniszterelnök a Román Televízió csütörtök esti műsorában beszélt a témáról, amikor arról kérdezték, meglátása szerint hány román állampolgár fog külföldön munkát vállalni a karantén idején. "Becsléseink szerint 80-90 ezer személy fog elmenni" - válaszolt.

A kormányfő rámutatott, nem lehet megakadályozni, hogy külföldi vállalatok alkalmazzák a román állampolgárokat, és a hatályos katonai rendeletek lehetővé teszik utóbbiak számára, hogy ebből a célból elutazzanak.

"Mit tehetnénk? Ha ajánlatot kapnának romániai gazdáktól vagy más hazai munkáltatóktól, vélhetően nem mennének el. Eddig Romániában egymillió munkaszerződést függesztettek fel, további 300 ezret pedig felbontottak. Emellett több mint 250 ezer román állampolgár tért haza különféle európai uniós vagy az Unión kívüli országokból. Ezt a munkaerőt nem tudja felszívni a munkaerőpiac, mert a járvány miatt számos vállalat részben vagy teljesen leállította a tevékenységet" - fogalmazott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: