2012-10-23 16:06:43• hírek • Szatmár.ro

Lelkipásztori napok ősszel

Esperességi szintű lelkipásztori napokon vizsgálják együtt a misszió lehetőségeit.

Az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben, idén ősszel nem egy központi, több napos rendezvényre hívják a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye papjait, egyháztanácsosait, önkéntes- és főállású lelkipásztori munkatársait, a lelkiségi mozgalmak, közösségek képviselőit, hanem az esperességekben külön-külön gyűlnek össze. Ennek oka, hogy Adventtel az egyházmegye nem kezd új tematikus évet, hanem a Misszió Évét folytatja, de a „helyben” megrendezésre kerülő lelkipásztori napokra a résztvevőknek sokat utazniuk sem kell, sokkal könnyebb elszakadniuk otthonról a rendezvény idejére, és hangsúlyosabban megjelenhetnek a helyi vonatkozások.

A Misszió Éve 2011-es megnyitása után, idén tavasszal már minden esperességben tartottak lelkipásztori napot. Ezeken előadással magyarázták mit jelent, milyen lehetőségeket és kihívásokat tartogat a hívek számára misszió, de számba vették az eddig elért eredményeket és a még megvalósításra váró feladatokat is. Ősszel, most újra összegyűlnek, hogy felfrissítsék magukban céljaikat, feladataikat, a szentírás mintáiból merítkezzenek, tanúságtételek által erősödjenek, majd mindezekkel átitatva térjenek vissza közösségeikhez, ahol hivatásukat kiteljesítik.

Első alkalommal Máramarosszigeten tartanak lelkipásztori napot, október 27-én 10 órától a Borromeo Szent Károly templomban, majd két hétre rá, november 10-én Szatmár, Erdőd és Ugocsa esperességeknek, a két nagykárolyi esperességnek és a nagybányai esperességnek hasonló rendezvényére kerül sor.
Lelkipásztori napok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: