2010-08-20 16:41:43• hírek • Szatmár.ro

A kosárcsapat 8 játékossal bővült

Senki sem maradt meg a múlt idényben szereplő alapcsapatból.

Pénteken sajtótájékoztatón ismertette a VSK vezetősége az élvonalban játszó női kosárlabdacsapat új keretét. A változások enyhén szólva is szembetűnőek, ugyanis a tavalyi alapcsapatból egyetlen játékos sem maradt. A csapathoz nyolc új játékos érkezett, őket egészítik ki a Sportlíceum játékosai, olyan kosarasok, akik tagjai voltak eddig is a keretnek. Ilyen Mészáros Izabella (szélső, 16 éves), Nagy Anita (szélső, 16 éves), Romina Cristea (irányító, 17 éves) és Szutku Renáta (irányító, 18 éves).

Mint kiderült a csapatban négy amerikai játékos van, akik -ismerve az amerikai kosárlabdázás színvonalát - meglepő módon olcsóbbak mint az európaiak. Éles Péter, a csapat menedzsere ezt azzal magyarázta, hogy az USA-ból érkezők dollárban, az európaiak euróban kérik a fizetést - a külömbözet meg nagyjából 25 százalékos.

Ha ilyen módon olcsóbb is lett a csapat, Kereskényi Gábor szerint jobb lesz: a csapat fiatal, dinamikus, átlagéletkoruk 20,6 év.


Sajtótájékoztatót tartott a VSK vezetősége
Sajtótájékoztatót tartott a VSK vezetősége


A csapat számára a felkészülési időszak augusztus 25-én kezdődik, a végleges felállás azonban csak szeptemberre áll össze. Három amerikai ugyanis csak augusztus 31-én érkezik, Tiffany Ducker pedig szeptember 10-én csatlakozik a VSK keretéhez. A célokat tekintve Fógel László klubelnök elmondta: a cél az, hogy a csapat az első négyben végezzen, a cél azonban időközben változhat. Éles Péter szerint idén a legnagyobb ellenfelek az Arad, a Sepsiszentgyörgy illetve a Craiova lesznek, a rettegett Tirgovistétől azonban nem kell már tartani, mert a helyi tanács megvonta tőlük a támogatást, így csak a juniorok maradtak a csapatban.

A VSK új játékosai: Lori Bjork (24 éves, 180 cm, irányító), Kailey Klein (22 éves, 179 cm, szélső), Latoya Drake (23 éves, 185 cm, center),  Tiffany Ducker (24 éves, 189 cm, center), Orosz Andreea (24 éves, 179 cm, szélső), Oana Baluta (17 éves, 181 cm, szélső és center), Rada Giurgiu (22 éves, 178 cm, szélső), Oana Dunca (22 éves, 181 cm, center).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: