2020-04-11 11:45:29• hírek • Szatmár.ro

A koronavírusos betegek kezelését segítő berendezéseket kapott a szatmári tüdőkórház

illusztráció
illusztráció

A COVID-19 koronavírus kezelését elősegítő eszközök vásárlására kapott támogatást a napokban a Szatmárnémeti Pneumoftiziologiai Kórház, összesen 26 500 lej értékben.

A Szatmárnémeti Szamos Lions Club 20 000 lej értékben támogatta nemrég a szatmári tüdőkórházat, a jótékony adománynak köszönhetően április 10-én, pénteken máris sikerült beüzemelni 4 darab CPAP-készüléket, mely alvás közben nyújt légzéstámogatást a betegeknek. A CPAP készülékek a ki és belégzéskor a folyamatos nyomásértéket biztosítják, ezáltal támogatják a beteget a folytonos légzésben.
 

„Ezek az eszközök nagy segítséget fognak nyújtani az új koronavírussal a kezelt, légzéselégtelenségben szenvedő betegeink számára, de később nagyszerűen lehet majd hasznosítani az obstruktív alvási apnoéval kezelt betegek esetében is” – fogalmazott az új berendezések kapcsán dr. Ioan Sergiu, kórházmenedzser.


 

Ugyanakkor nem csak Lions Club támogatta ezekben a napokban a szatmári tüdőkórházat, de a Román Nemzetbiztonsági Szolgálat (SRI) 30 tartalékos munkatársa is, akik mintegy 6500 lejjel támogatták a gyógyászati egységet. Az adományt ez esetben is koronavírus elleni harc érdekében bevethető eszközök vásárlására szánták.
 

A kórház vezetősége ezúton is szeretné kifejezni köszönetét és háláját az utóbbi hetekben és napokban érkezett adományokért és támogatásért minden magánszemély, non-profit szervezet és egyesület számára: nagy segítség mindez, a betegek felépülése érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: