2020-04-30 13:29:48• hírek • Szatmár.ro

A koronavírus gazdasági hatásait elemző internetes platformot indított a BBTE

A Babeș-Bolyai Tudomány Egyetem új applikációja, igen részletesen, valós időben követi a világjárvány hatását a romániai gazdaságra.

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának (KGTK) magyar tagozatos kutatói COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor (COVID-19 – RoEIM) néven egy új online platformot hoztak létre, ahol interaktív infografikák segítségével jelenítik meg a járvány aktuális gazdasági hatásait.

Az online platform egy átfogó, közérthető képet kíván nyújtani a jelenlegi gazdasági helyzetről és annak várható alakulásáról, napi rendszerességgel frissített adatok segítségével.

A kutatási projekt célja, hogy hatékony segítséget nyújtson a gazdasági és politikai döntéshozóknak azáltal, hogy tényadatokra alapozva, folyamatosan frissítve ismerteti az aktuális helyzetet és támpontot nyújt a romániai előrejelzési szcenáriók kialakításához a társadalom, az alkalmazottak, a vállalatok és a gazdaságban működő ellátási láncok védelme érdekében.

A kutatási projekt vezetője dr. Szász Levente, a kar magyar tagozatért és a tudományos kutatásért felelős dékánhelyettese. A projektcsapat tagjai Bálint Csaba (a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának tagja, a BBTE társult oktatója), Csala Dénes (a Lancaster University adjunktusa, a BBTE társult oktatója), Csíki Ottó (a BBTE mesteris hallgatója), Nagy Bálint Zsolt (a BBTE docense), valamint Rácz Béla-Gergely (a BBTE adjunktusa).

A kutatási projekt eredményei valós időben, naponta frissülő adatokkal és kimutatásokkal tekinthetők meg a kutatócsoport által működtetett weboldalon, amely a következő linken érhető el: econ.ubbcluj.ro/coronavirus román, magyar és angol nyelven.
 

A COVID-19 RoEIM platformot működés közben az alábbi videón tekinthetik meg:

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: