2016-02-19 17:45:56• hírek • Szatmár.ro

A Kossuth-kert védelmére kelnek

Sokaknál kiverte a biztosítékot a polgármesteri hivatal terve, miszerint a Kossuth-kert csókáitól a fák egy részének a kivágásával szabadulnának meg. A Szatmárnémeti RMDSZ közös fellépést ígér a szatmáriak által különösen kedvelt zöldövezet megvédéséért. A polgármesteri hivatal terveiről bővebben itt olvashatsz. A folytatásban a Szatmárnémeti RMDSZ közleményét idézzük.

A polgármester mintegy 60 fa kivágását tervezi a város legnagyobb parkjában úgy, hogy elképzelése sincs a visszatelepítés idejéről.

„A Kossuth-kerthez felelősséggel lehet csak hozzányúlni. Ez mindenki számára nyilvánvaló, aki szereti ezt a várost, és fontos számára annak történelmi öröksége. Nyilvánvalóan ez Dorel Coicát nem érdekli, de annál inkább érdekli ez a szatmári embereket. Rengeteg megkeresésünk volt a civil szervezetek és a szatmári lakosok részéről, akik még a rombolás megkezdése előtt gátat akarnak vetni a céltalan pusztításnak. Velük közösen lép fel az RMDSZ is annak érdekében, hogy az intézményvezetők, megértsék, Szatmárnémeti és annak jellegzetes helyeinek sorsáról a szatmáriak fognak dönteni." - mondta az üggyel kapcsolatban Kereskényi Gábor, az RMDSZ polgármesterjelöltje. Hozzátette, hogy minden lehetséges eszközzel  megakadályozzák, hogy a jelenlegi esztelen módon kezdjenek hozzá a Kossuth-kert fáinak kiírtásához.

"Felszólítjuk a környezetvédelmi ügynökséget, hogy ne a fejszéket élesítse a fák kivágására, hanem védje meg a város legszebb zöldövezetét a pusztulástól" - tette hozzá a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: