2012-04-22 12:56:46• hírek • Póti Orsolya

A környezettudatosságra buzdítanak a fiatalok

Április 22-e a Föld Napja. Ezen a napon világszerte különféle rendezvényekkel, kampányokkal és akciókkal hívják fel a lakosság figyelmét környezetünk védelmére. Az ACT 4U Fiatalok és Gyerekek Egyesülete valamint a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Coposu sétányra várta az érdeklődőket.

Fotókiállítás, alkotóműhely és különféle ökológiai témájú szórakoztató programok várták a járó-kelőket vasárnap 12-18 óra között a Corneliu Coposu sétányon. Az ACT 4U Egyesület fiatal tagjai a versenyeket, kézműves programokat, koncerteket szerveztek a Föld Napja alkalmából, mindezekkel a környezettudatosságra buzdítva a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

A Föld Napja alkalmából megrendezett esemény célja elsősorban az, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Az eseményen részt vevők szerint sajnos kevés az ilyen rendezvény Szatmárnémetiben. Sokkal több ilyen jellegű kampányt és akciót kéne szervezni ahhoz, hogy a lakosok ráébredjenek környezetünk védelmének fontosságára.

A rendezvényre kilátogatók hulladékhasznosítási tanácsokat kaptak, közben hallgathatták a Gyermekek Palotája fiataljainak, az Inedit zenekar koncertjét, valamint a gyerekekkel érkezők be is nevezhették csemetéiket különféle vetélkedőkbe.

Ezen a napon egy házikó is épült újrahasznosítható anyagokból, valamint egy kiállítás keretében mutatták be a fiatalok, hogy milyen praktikus tárgyakat lehet készíteni üvegekből, konzervdobozokból, vagy pillepalackokból.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: