2010-04-08 17:53:30• hírek • Balvinsky Sándor, Póti Orsolya

A környezeti nevelésért

Április 17 és 18-a között környezeti nevelési képzés indul a pedagógusok számára, amelyet az EKE és az E-misszió közösen szervez.

A Szatmár megyei Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) és a nyíregyházai E-misszió Egyesület közös programjának lényege, hogy kidolgozzanak egy könyezeti nevelési stratégiát. A stratégia kidolgozásához mindkét megyében szociológiai kutatásokat , illetve mélyinterjúkat fognak készíteni, hogy felmérhessék milyen eszközökre van szükségük a pedagógusoknak  a környezeti nevelés oktatásához.  A felmérést követően mindkét megye pedagógusai kölcsönösen segíthetik egymást.

A program keretein belül körülbelül negyven tanár fog részt  venni egy elméleti, valamint  egy gyakorlati oktatáson, ahol tapasztalatot cserelhetnek társaikkal, igy segítve egymást a környezeti nevelés fejlesztésében. A képzésen belül román és magyar nyelven egyaránt kidolgoznak majd oktatási csomagokat, amelyeket a pedagógusok a későbbiekben is felhsználhatnak a tanórákon.

Mindkét egyesület hosszú távú célja az együttműködés, illetve több infrastrukturális háttérközpont létrehozása a határ mind két oldalán, egy természetes  környezetben, ahol a tanárok és a diákok is fejleszthetik ismereteiket a környezeti nevelés területén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: