2017-08-01 10:03:41• hírek • Agerpres.ro

A kormányfő reméli, minisztere csak viccelt!

Mihai Tudose miniszterelnöknek meggyőződése, hogy Liviu Pop oktatási miniszter javaslata a testneveléstankönyv bevezetéséről mindössze "vicc" volt.

"Az Országos Testnevelési és Sportakadémián valóban tankönyvekből tanulnak, de előbb talán jobb lenne, ha megtanítanánk a gyermekeket futni, mozogni, megfelelően fejlődni, és mindezt lehetőleg nem tankönyvekből. (...) Tárgyalunk majd a témáról a miniszterrel, nekem meggyőződésem, hogy ez csak vicc volt" - fogalmazott Mihai Tudose az Antena 3 televízió hétfő esti műsorában.

Az oktatási tárca vezetője azt nyilatkozta múlt héten, hogy ősztől testnevelésből is lesz tankönyvük az ötödikesekenek, és támogatja, hogy a többi osztály esetében is vezessék ezt be. Liviu Pop szerint a tankönyv a tanárok, a diákok és a szülők számára egyaránt hasznos lesz, hiszen - például - részletesen leírja, hogyan kell helyesen elvégezni a különféle gyakorlatokat. "Egyik prioritásom, hogy minden tantárgyból legyen tankönyv, hiszen mindegyik tantárgy fontos" - mondta a miniszter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: