2013-11-26 18:51:27• hírek • Szatmár.ro

A kormány költségvetés-tervezete ellen tüntettek

A csendőrség hamar véget vetett a Szatmár Megyei Demokrata-Liberális párt megmozdulásnak - a tiltakozóknak nem volt hatósági engedélyük az akcióra.

Ötvenen vettek részt a szatmári Demokrata-Liberális Párt által szervezett tiltakozó akción kedden 16 órától. A párt székháza előtt találkoztak, majd kormány-ellenes szlogeneket tartalmazó táblákkal és megafonnal felfegyverkezve indultak el az új városközponton keresztül a Közigazgatási Palota elé, hogy hangot adjanak véleményüknek. A Fekete Kedd-ként meghirdetett tiltakozó akción az ellenzéki párt lemondásra szólította fel az USL szövetséget, azzal vádolták őket, hogy az ország lakosainak az elszegényítése a céljuk. "Kínait csinálnak belőlünk, hogy csak rizset együnk", "Az USL elszegényít és térdre kényszerít" - skandálták a tiltakozók.

Az akció azonban a vártnál előbb véget ért, ugyanis a csendőrség felszólította az egybegyűlteket, hogy függesszék fel tevékenységüket, mert nincs rá engedélyük. A tiltakozást ugyanis 48 órával előbb be kell jelenteni a hatóságoknál, ők viszont csak hétfő délután jelezték, hogy mire készülnek.

- Jövőre 35 új és megemelt adóval kell, számoljunk, vagyis a lakosok nyolc milliárd lejjel többet fizetnek be az államnak, de ez a költségvetésben nem befektetésekben, infrastruktúra építésben vagy munkahely teremtésben nyilvánul meg - kritizálta a kormányt Andreea Paul parlamenti képviselő.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: