2020-06-12 08:21:12• hírek • Agerpres

A kormány jövő héten jóváhagyja a veszélyhelyzet meghosszabbítását

A kormány jövő héten jóváhagyja a veszélyhelyzet meghosszabbítását – jelentette be a csütörtöki kormányülés elején Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő cáfolta, hogy a 11-ei kormányülésen meghosszabbítanák a veszélyhelyzetet, az erre vonatkozó határozatot jövő heti ülésén fogadja el a kabinet.

'A döntést annak a periódusnak a végén hozzuk meg, amelyre a parlament jóváhagyásával kormányhatározattal veszélyhelyzetet hirdettünk. A veszélyhelyzet meghosszabbításról szóló határozatot a kabinet jövő heti, első ülésén fogadjuk el. Mint ismeretes, a veszélyhelyzet június 16-áig tart, nekünk a meghosszabbításról szóló határozatot a periódus vége előtt kell elfogadnunk. Vagyis a vonatkozó kormányhatározat június 16-án fog megjelenni a Hivatalos Közlönyben' - magyarázta Ludovic Orban a kormányülésen.

A kormányfő szerint a veszélyhelyzet meghosszabbításának 'nincs politikai tartalma'.

'A veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló döntésnek nincs politikai tartalma, ezért meglepődve tapasztaltam, hogy elpolitizálták ezt a kérdést. A veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló döntést csaknem az összes olyan szakember támogatja, akikkel együttműködtünk ebben az időszakban, és akik úgy vélik, hogy ez az egyetlen tényleges megoldás, amely rendelkezésére bocsátja a kormánynak és a COVID-19 elleni harcban részt vevő hatóságoknak az összes szükséges eszközt, hogy ellenőrzés alatt tartsák a vírus terjedését" - mondta Orban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: