2012-08-13 15:42:32• hírek • Kocsis Zoltán

A kormány felújítja az Olimpia-stadiont?

Sajtótájékoztatót tartott hétfő délben Daniel Babut, az Olimpia labdarúgócsapatának sportigazgatója, amelyen a következő szezon célkitűzései és az utánpótlásrészleg átszervezése mellett a sportvezető nem többet és nem kevesebbet ígért, mint hogy teljesen modernizálni fogják a Fabricii utcán található stadiont.

Az 1921-ben alapított Olimpia labdarúgó csapatának stadionját 1936-ban kezdték építeni  és akkor avatták fel, amikor még Románia a németek oldalán harcolt a II. világháborúban, a II. Bécsi Döntésnek köszönhetően pedig Szatmárnémeti Magyarországhoz tartozott  - azaz 1942-ben.

Az elmúlt hetven évben a stadionon csak apróbb javítási munkálatokat folytattak, így az idő viharában állaga jelentősen megromlott: egy szomorú, kopott, gigantikus, rozsdás, poros patkóhoz hasonlít. Az utóbbi években időről időre felmerült az ötlet és az igény, hogy fel kellene újítani az építményt, ám erre nem került sor.

„Még az idén elvégezzük az összes előkészületi munkát, hogy 2013-ban hozzáláthassunk a stadion felújításához", jelentette ki Babut. A kérdésre, hogy a Szatmár Megyei Tanács vagy a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal valamelyike, esetleg mindkettő biztosítja-e a költségeket, Babut magabiztosan jelentette ki: a kormány.

A választási kampány kezdete óta megszokhattuk, hogy az USL mindent megígér, majd a kormánypénzzel takarózik. Csak az utóbbi egy héten ígéret született a Szatmárnémetit elkerülő terelőút és a harmadik híd megépítésére, amihez szintén tavasszal kezdenek hozzá, természetesen szintén kormánypénzből. A csütörtöki rendkívüli városi tanácsülésen aztán új hitelforrásként felmerült az Európai Újjáépítési és Fejleszti Bank: a tőlük remélt pénzből újítaná fel a város a Szatmárzsadányi utat és a Transurban gépkocsiparkját. Úgy legyen...

Az Olimpia stadionjával kapcsolatban Babut elmondta, hogy a tervek szerint nem változik a befogadóképessége, azaz továbbra is 18.000-en férnek majd el benne. A sportigazgató kilátásba helyezte, hogy az összes ülőhely fedett lesz és világítás is lesz. Vagy nem! „Attól függ, hogy a kormány melyik tervet hagyja jóvá", magyarázta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: