2018-11-08 07:21:48• hírek • Bede Emőke

A kórház közleményt adott ki a szerda esti tűzzel kapcsolatban

Mint ahogy a Szatmár.ro is megírta, szerda este tűz ütött ki a szatmári kórház Prahova utcai épületében. Az esettel kapcsolatban az intézmény sajtóosztálya közleményt adott ki, melyben részletesen beszámolnak az incidensről.

2018. november 7-én tűz ütött ki a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház I. épületében. A tüzet a kórház varrodájának alkalmazottai fedezték fel egy olyan alagsori helyiségben, ahol a használt ágyneműket raktározták. Azonnal értesítették a tűzoltóságot, akik több autóval vonultak ki a helyszínre, így a tűzfészket rövid időn belül sikerült felszámolni –tájékoztat a kórház szóvivője, Constantin Demian.
 

A füst elárasztotta az alagsort és beszivárgott több földszinti helyiségbe is, emiatt több pácienst és látogatót evakuáltak egy rövid időre. A tűzoltók néhány perces bevetése idejére az áramot lekapcsolták a kórház A épületszárnyában. Az áramkimaradás nem érintette sem az intenzív terápiás osztályt, sem a sebészeti részleget, sem a szülészeti osztályt, és a sürgősségi osztályt sem, illetve zavartalanul folyt a működés a radiológián is.
 

A hivatalos tájékoztató szerint sem a különböző osztályra beutalt betegek, sem a kórház személyzete nem sérült meg az incidens során. A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház a kiadott közlemény végén a tűzoltóságnak is kifejezte köszönetét, hiszen alig néhány perc alatt sikerült megfékezni a lángokat, így komolyabb károkat nem okozhatott a tűz.
 

Az katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint a tűz egy rövidzárlat miatt alakult ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: