2016-11-27 08:58:15• hírek • Szatmár.ro

A kórház is megszólalt a péntek éjjel elhunyt férfi ügyében - a hozzátartozók tiltakozó akciót szerveznek

A kórház közleménye szerint a beteget megfelelőképpen ellátták. Az áldozat hozzátartozói vasárnap este 18 órára tiltakozó akciót és megemlékezést szerveznek a Szatmár Megyei Kórház bejáratához.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház által kiadott szombat esti sajtóközleményben mondják el álláspontjukat a péntek éjszaka elhunyt 31 éves férfi ügyében. Az esetről már többször írtunk - például itt és itt -, a történet pedig röviden, hogy november 20-án, hajnali 3 óra körül a rendőrök egy eszméletlen férfit találtak a Károlyi úton, a Kaufland közelében. Az áldozat elmondása szerint valószínűleg hátulról verték fejbe és elvitték értékeit. A kórházban ellátták, majd hazaengedték. Később rosszul lett, újra kórházba került, kómába esett, majd péntek éjszaka elhunyt. A bajt az a fejsérülés okozhatta, amit még vasárnap éjszaka szerzett.

A kórház közleménye szerint november 20-án 3.46-kor vitték be a sürgősségire a 31 éves pácienst, ahol a szolgálatos orvos látta el. A sürgősségin kitöltött adatlap szerint alkoholszagú volt, zavart, járása bizonytalan. De meg tudta adni édesanyja telefonszámát, akit fel is hívtak. Életfunkciói rendben voltak. Amíg megfigyelés alatt tartották, többször is felkelt az ágyból és többször is kijelentette, hogy el akarja hagyni a kórházat. 7.30-kor aztán hazaengedték, édesanyja és felesége társaságában.

November 21-én 17.05-kor aztán egy SMURD rohammentővel újra kórházba került. A betegfelvételkor a paciens általános egészségi állapota gyenge volt, a SMURD-os beteglap szerint otthon több rángógörcsön esett át. Ugyancsak a beteglapból derült ki, hogy a beteg 2-3 napja nem szűnő fejfással jelentkezett a sürgősségen amit Naproxennel kezeltek. Figyelemebe véve a beteg általános állapotát és a jobb fülkagylón lévő sérülését, az orvosok arra az elhatarozásra jutottak, hogy koponya-CT vizsgálat szükséges. A CT vizsgálat jobb homlok- és falcsont törést, ill. agyállomány-góc vérzést írt le. A vizsgálat elvégzése érdekében szedációra került sor, az előírásoknak megfelelően, amit endotraheális intubáció követett a légutak védelméért.

A kórház közleményében azt írják, hogy követték az ilyen esetekben előírt protokollt, értesítették a Kolozsvári Idegsebészeti Klinikát, ahová a CT-vizsgálat eredményeit is elküldték. Azt a választ kapták, hogy a páciens nem szorul sebészeti beavatkozásra és kezelése a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban is megoldható. A férfi az intenzív osztályra került, majd állapota rohamosan romlani kezdett - november 25-én pedig életét vesztette.

„Megjegyezzük, hogy a közleményünkben kiadott információkat a sürgősségen készített kórlapok alapján és a szolgálatos orvosok elmondása alapján állítottuk össze, illetve videofelvételekkel is tudjuk bizonyítani a leírtakat" - zárul a közlemény.

A férfi ellátása ügyében több kritikát is megfogalmazó Dr. Calin Culcean időközben megemlékezést és az egészségügyi rendszer ellen tiltakozó akciót szervez vasárnap 18 órára a Szatmár Megyei Kórház bejáratához. Mindenkit várnak, aki szerint nincs rendben az egészségügyi rendszer, ám kérik: senki ne kiabáljon, fütyüljön. Csendes tiltakozás lesz, az egészségügyi ellátást kritizáló üzeneteket tartalmazó táblákkal. Gyertyagyújtás is lesz a 31 évesen elhunyt családapa emlékére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: