2010-02-05 13:01:36• hírek • Parajdi Andrea

„Ellenőrök” lesznek az idősek

Most már biztosan lesznek nyugdíjas önkéntesek a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal „alkalmazásában", ugyanis az önkormányzat és a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Egyesülete a napokban véglegesítette az önkéntes foglalkoztatás során kötendő szerződés feltételeit.

Ahogyan nemrégiben arról beszámoltunk, Mircea Marian, a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Egyesületének elnöke azzal az ajánlattal kereste meg Ilyés Gyula polgármestert, hogy az egyesület keretében több olyan idős ember is lenne, aki szívesen vállalna önkéntes munkát a hivatalnál.

A polgármester akkor elmondta a hivatalnak szüksége lenne szakemberekre, de alkalmazásra nincsen lehetőség, éppen emiatt szívesen foglalkoztatna olyan idős önkénteseket, akik hosszú évek alatt egy bizonyos ágazatban tevékenykedtek, így a szakmai tudásuk kifogásolhatatlan.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Egyesülete a napokban elkészítette az önkéntes munkavállalásra vonatkozó 195/2001-es törvény előírásai szerint a kötendő szerződést, melynek értelmében a hivatalnál munkát vállaló önkéntes nyugdíjasok az útfelújítási és útjavítási munkálatok menetét ellenőrzik majd a műszaki dokumentumok és a tenderfüzet alapján.

Emellett pedig a Polgármesteri Hivatal azt is szeretné, hogy a Florisal Köztisztasági Vállalat munkáját is nyugdíjasok kövessék figyelemmel. A tervek szerint az önkéntesek két-három fős csoportokba szerveződve fejtenék ki tevékenységüket. Annak részleteit, hogy pontosan milyen hatáskörökkel ruházná fel őket a város a továbbiakban beszélik majd meg a felügyelt cég vezetőijének jelenlétében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: