2007-03-30 00:13:18• hírek • Szatmar.ro

A könyvtár megmentése a cél

 A megyei tanács megvonta az épület alatti terület használati jogát a Federalcoop cégtől.

 A Szatmár Megyei Tanács tegnapi gyűlésén több fontos kérdésben hozott döntést. A 16 napirendi pontból talán a legfontosabb  a könyvtár épületének visszaszerzésére meghozott döntés volt. Mint ismeretes, a Szatmár Megyei Könyvtár épületéért a megyei tanács és a Federalcoop évek óta húzódó perében legutóbbi alkalommal a Federalcoop az olvasóteremet foglalta bírósági végrehajtóval.  A tanács a gyűlésen megvonta az épület alatti terület használati jogát a cégtől, és bérleti díjat követel a telek használatáért. A tanács jogászai újraindítják a pert, és reményeik szerint a megye egyik legfontosabb közintézménye helyén maradhat.

Komoly probléma volt a Megyei Növényvédelmi Igazgatóság átvételének kérdése is, mivel az intézmény semmilyen hasznot nem hajt a megyének, sőt többletkiadást jelent, viszont a kormány kötelezi a megyét az intézmény átvételére. Végül az aktivitás és a  személyzet átvételét fogadta el a tanács, és a Palat Jud Kft. keretében fog tovább működni.

Az idei évben a Szatmár Megyei Tanács tovább fogja folytatni a megyei utak karbantartását, és bizonyos útszakaszok teljes rehabilitálását. Hamarosan bizonyos munkálatokra licitet fognak kiírni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: