2012-12-18 17:14:31• hírek • Kocsis Zoltán

Csökkentené a közúti balesetek számát a rendőrség

A közúti balesetek és azok áldozatai számának csökkentése a Szatmár Megyei Rendőrség egyik legfontosabb célkitűzése a következő esztendőben, derült ki a Megyei Területi Közrendészeti Hatóság keddi ülésén. A Szatmár megyei ATOP tagjai indítványozzák továbbá, hogy a csendőrség vezetője az intézmény teljes tagjává váljék, tudtuk meg Kovács Mátétól.

Constantin Talos, a Szatmár Megyei Rendőrség főparancsnoka a Megyei Területi Közrendészeti Hatóság ülésén bemutatta az általa vezetett intézmény mérlegét, egyben pedig felvázolta a következő esztendő legfontosabb célkitűzéseit. Ezek között szerepel a közbiztonság szintjének megtartása (országos szinten ugyanis Szatmár megye a legjobbak között szerepel); a bűnügyek felderítésének hatékonyabbá tétele; a közlekedései balesetek és az áldozatok számának csökkentése; a lakásokból történő lopások, a vámügyi szabálytalanságok és az adócsalások számának visszaszorítása valamint a közlekedési szabályok megsértői elleni szigorúbb fellépés.

A mögöttünk hagyott parlamenti választásokkal kapcsolatban szóba került, hogy a rendőrség nem rendelkezik kellő számú személyzettel, ezért a tűzoltók és a határrendészek is besegítettek a szavazóházak biztonságának felügyeletében. A nem megfelelő fellépésükből azonban több probléma is adódott, azért döntés született arról, hogy legközelebb orvosolni kell a dolgot.



Végezetül a Szatmár megyei ATOP tagjai kezdeményezik, hogy a Szatmár Megyei Csendőrség parancsnoka is váljon rendes taggá - eddig ugyanis csak mint megfigyelő vehetett részt az üléseken. A csendőrség parancsnoka korábban tagja volt az ATOP-nak, ám később egy törvényi módosítás után kikerült belőle, magyarázta el a Szatmár.ro megkeresésére Kovács Máté megyei tanácsos, a testület RMDSZ-es tagja. A jelenleg érvényben lévő határozat pontosan megszabja a 12 tagú hatóság összetételét: hat megyei tanácsos, az alprefektus, a rendőrség vezetője illetve egy további képviselője valamint a helyi közösségek három képviselője alkotja.

A Szatmár megyei ATOP törvénymódosítási kezdeményezést dolgoz ki annak érdekében, hogy a csendőrség is képviseltethesse magát a közrendészeti hatóságban, mivel a törvénymódosítások következtében csendőrök egyre nagyobb szerepet játszanak a közrend fenntartásában, magyarázta Kovács.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: