2013-01-29 13:29:19• hírek • Kocsis Zoltán

A könnyű drogok elleni harcra készül a Megyei Területi Közrendészeti Hatóság

A könnyű drogok elleni harcra készül idén a Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (Autoritatea Teritoriala Ordine Publica - ATOP), derült ki az intézmény hétfő délutáni ülésén. A tagok egyben megválasztották az ATOP új elnökét is.

A Hatóság elnöki tisztségét a Szatmár Megyei Tanács képviseletében eddig Octavian Petric töltötte be. A tanácsos azonban a december 9-i törvényhozási választásokon bejutott a parlamentbe, így le kellett mondania tanácsosi tisztégéről - ezzel együtt pedig az ATOP elnökségéről is. Utódja párttársa, a szintén USL-és Pintér József lett.

A hétfői ülésen két személlyel bővült az ATOP tagszáma is: Petric helyét Ovidiu Buzgau vette át, míg az eddig csak megfigyelőként az üléseken részt vevő csendőrség parancsnoka, Gheorghe Avram immár teljes jogú taggá vált.

Az ülésen a Szatmár Megyei Rendőrség bemutatta havi tevékenységét, majd szóba kerültek az idei év prioritásai. Ezek közül a legnagyobb figyelmet a könnyű drogok fiatalok közötti terjesztésének a megakadályozása kapja majd. Elhangzott, hogy az internetes terjesztés ellen nehéz felvenni a harcot, főleg megfelelő jogszabályi keretek nélkül.

Az ATOP ülésén elhangzott továbbá, a csendőrségnek nagyobb figyelmet kell majd fordítania nyáron a különböző strandok, kikapcsolódási lehetőséget biztosító helyeknek. Eugeniu Avram prefektus pedig ezúttal is felvetette, amit már a rendőrség évértékelő sajtótájékoztatóján elmondott: nagyobb szigort kért a koldusok és a prostituáltak elleni fellépésben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: