2011-04-04 16:05:24• hírek • Szatmár.ro

A kompetenciák fejlesztésén a hangsúly

Tíz magyarországi és romániai óvoda vesz részt a „Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretén belül megvalósuló közös óvodai programban.

Tíz magyarországi és romániai óvoda vesz részt abban a „Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretén belül megvalósuló közös óvodai programban, amelynek hétfőn tartották Szatmár megyei tevékenységlátogatásait. Ezek célja lehetőséget nyújtani a pedagógusoknak arra, hogy betekintést nyerjenek a különböző intézmények tevékenységeibe, megismerkedhessenek egymás pedagógiai módszereivel.

A pályázatban öt-öt óvoda vesz részt: Magyarországról a Búzaszem Óvoda (Nyíregyháza), Ligeti Óvoda (Nyíregyháza), Barackvirág Óvoda (Balkány), Hajlika Óvoda (Érpatak) és a Nyírbátori Óvoda, Szatmár megyéből pedig a nagykárolyi 3-as Számú Óvoda, a szatmárnémeti 3-as, 9-es, 24-es, a Hám János Óvoda és a Vetési Óvoda.
A hétfőn megszervezett hospitációkra, amelyeket egyébként mindkét oldalon megszerveznek, huszonöt magyarországi pedagógus érkezett az öt Szatmár megyei tanintézménybe.

Az óvodák vezetői és az óvónők részt vettek a partner tanintézmények foglalkozásain, a tapasztalataikat pedig megbeszélés keretében osztották meg egymással. A pályázat egyébként egyéves lefutású, a projektzárása 2012 januárjában kerül sor.


A projektben résztvevő óvodák képviselői
A projektben résztvevő óvodák képviselői


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: