2009-03-11 14:46:03• hírek • Ferenczi Noémi

A költségvetésről tárgyaltak

Március végén minden bizonnyal tárgyalóasztalra kerül a megye költségvetése.

A Szatmár Megyei Tanács alárendelt intézményeinek képviselőit közös megbeszélésre invitálta Csehi Árpád tanácselnök az idei év költségvetésének ügyében. A megbeszélésen felkészítették az intézmények képviselőit, hogy 30%-kal kevesebb pénzre kell számítaniuk, mint 2008-ban, ezt figyelembe véve készítsék el az általuk vezetett intézmény költségvetés-tervezetét.

 

Csak úgy, mint a megyeszékhely költségvetése, a megyei tanácsé is szűkös lesz. Csak a legszükségesebb kiadásokra lesz majd fedezet - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Nagy Szabolcs sajtóreferens.

A megbeszélésen kihangsúlyozták: a felesleges költségeket meg kell szüntetni a komoly prioritások figyelembe vételével.

Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, valószínűleg a megye településeinek is kevesebb pénz jut majd, mint tavaly, annál is inkább, ha ismét bevezetik azt a két évvel ezelőtti pénzelosztási módszert, amely egy képlet alapján dönti el, melyik település milyen mértékű költségvetést kapjon. Az összegek kiszámítását az Adó-, és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal végzi el, többek között olyan kritériumok alapján, mint a lakossági létszám, vagy a települések közigazgatásához tartozó kisebb falvak száma. A költségvetés-elosztás eredményeképpen a korábbi években sok településen, még az Önkormányzat működésének biztosítására is alig jutott pénz, máshol pedig még maradt is bizonyos összeg a kasszában.

Március végén tárgyalják a költségvetést a megyei tanácsosok

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: