2011-09-28 20:27:20• hírek • Kocsis Zoltán

Megegyezés a Szakszervezetek Művelődési Házáról

Megegyezett egymással Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a szakszervezetek képviselői, így a Szakszervezetek Művelődési Házát a jövőben közösen használhatja majd a két intézmény. Bár a jelenlegi tulajdonosnak esze ágában sincs lemondani az épületről, bérleti díjat sem kap.

A megegyezés értelmében ugyanis Szatmárnémeti vállalta, hogy a következő öt évben renoválja és modernizálja az épületet. „Ez megközelítőleg annyiba fog kerülni, mintha bérleti díjat fizetnénk", magyarázta Ilyés Gyula polgármester a szerdai sajtótájékoztatóján.

„Attól függetlenül, hogy tetszik-e nekünk az épület vagy sem, az nyilvánvaló volt, hogy kezdenünk kellett vele valamit, mert az elmúlt harminc évben eléggé megkopott állapotba került. Ráadásul nagy alapterülettel rendelkezik, amire nekünk szükségünk van. Ne feledjük, hogy itt van a környező megyék talán legnagyobb előadóterme is", mondta Ilyés.

Az épületnek lassan meg lesz az első „új bérlője" is, hisz G.M. Zamfirescu Kulturális Központnak november elsejéig ki kell költöznie a jelenlegi központjából, amely ingatlant visszaigényeltek az államosítás előtti tulajdonosok leszármazottai.

A polgármester elmondta, hogy máris készülnek a Művelődési Ház fűtési rendszerének felújítási tervei és a cél az, hogy ezt a jövő év során modernizálni tudják. Erre már csak azért is égető szükség van, mert az Északi Színház ebben az épületben tartja majd előadásait a 2012-2013-as idényben, amennyiben otthona általános rehabilitáláson esik majd át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: