2011-09-16 12:50:08• hírek • Póti Orsolya

A szakszervezetek együttműködését sürgetik

Szeptember 16-án Dan Burulea, a CNSLR Frăţia szakszervezet szatmári fiókjának elnöke tartott sajtótájékoztatót, melynek keretében felhívta a szakszervezeti vezetők figyelmét az együttműködés fontosságára.

Időről időre emelkednek az árak: a fogyasztói kosár értéke egyre csak drágul, több mint 550 lejt kell költenie egy személynek havonta. A költség egyre nagyobb, ugyanakkor az életszínvonal egyre mélyebbre süllyed, hiszen alacsony a fizetés és sokan maradtak munkahely nélkül.

Nagy részben ezt a témát boncolgatták azon a szeptember 16-i sajtótájékoztatón, amelyet Dan Burulea, a CNSLR Frăţia szakszervezet helyi fiókjának vezetője tartott, aki felhívta a szakszervezeti vezetők figyelmét a mihamarabbi együttműködésre.

Burulea elmondta: ideje, hogy elkezdődjenek a szakszervezeti „megmozdulások", ugyanis a munkások elégedetlenek a büdzsé alakulásával, a létfontosságú élelmiszerek árnak növekedésével és nem utolsósorban a minimálbér értékével. Bár a multinacionális cégek nem ismerik el szakszervezetek képviseleti tevékenységét, és nem tartják érvényben a kollektív munkaszerződés a feltételeit.

„Úgy vélem a helyi hatóságok egyre kevésbé képesek megoldani a közösségek problémáit és erőforrásaink mindinkább külföldi kézre kerülnek. Például Szatmár megyében is a faipari munkások többsége külföldi cégeknek dolgozik. A társadalmi szolidaritás megszűnésének a veszélye és a személyi szabadság elemeinek elvesztése arra ösztönöz minket, hogy felhívjuk valamennyi szakszervezeti vezető figyelmét az együttműködésre." - fejtette ki a szakszervezeti elnök.

Az utóbbi időben mindinkább észlelik a szakszervezeti tagok számának csökkenését, ezért Burulea a sajtótájékoztató keretében azt is kifejtette, hogy felhívják mindazon állampolgárok figyelmét is, akik küzdeni akarnak az egyéni jogokért és a személyi szabadságért, és támogatni akarják szociális erőkön alapuló kompetenciákat és pozitív értékeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: