2014-03-12 18:30:17• hírek • Kocsis Zoltán

A koldusokról tanácskoztak szerdán a polgármesteri hivatalban

A koldusokról és kéregetőkről tanácskoztak szerdán Szatmárnémeti vezetői a polgármesteri hivatalban. Dorel Coica polgármester és Radu Roca alpolgármester mellett a rendőrség, a helyi rendőség, a csendőrség és a Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztályának (SPAS) képviselői vettek részt.

A szerdai megbeszélés gyakorlatilag annak az együttműködési protokollnak az eredménye, melyet idén februárban kötöttek a már említett intézmények, továbbá a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, valamint a Stea Egyesület. A „Kéregetők - társadalmunk csapása" elnevezést viselő protokoll célja természetesen a koldusok számának csökkentése, az érintettek megsegítése.

A szerdai megbeszélésen a résztvevők meghatározták azokat a városrészeket, ahol a koldusok és kéregetők száma igen nagy. Ezekben a zónákban a rendőrök és csendőrök fokozni fogják jelenlétüket gyakoribb járőrözések révén. Egyezség született arról az informatív kampányról is, amelyben a lakosságot igyekeznek majd tájékoztatni arról, miként járjanak el a koldusokkal, kéregetőkkel szemben.

A polgármesteri hivatalnak nem ez az első olyan kezdeményezése, mely a kéregetés visszaszorítását tűzte ki céljaként. A rendőrség, a helyi rendőrség, a Stea és a SPAS képviselői 2013 januárjában is megbeszélést tartottak. Akkor Coica a sajtó jelenlétében bejelentette, az érintett intézmények részletes akciótervet dolgoztak ki a jelenség visszaszorítására. Részleteket ugyan nem árultak el, a nem létező eredmények viszont igencsak beszédesek.

A tavalyi év elején a helyi rendőrség nyilvántartásában közel háromszáz személy szerepelt - számuk azóta sem csökkent jelentősen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: