2019-11-15 13:09:49• hírek • Szatmár.ro

A kivizsgáltak mintegy 40%-át találták veszélyeztetettnek

Csütörtökön, a Diabétesz Elleni Küzdelem Világnapján ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt a szatmáriak a Szatmár Megyei Kórház diabetológiai osztályának, a Szatmár Megyei Tanács, és a Lions Club csapatának jóvoltából.

Az akció idén is sokakat érdekelt, szám szerint 427-en éltek az ingyenes vizsgálatok lehetőségével, melyek során vércukorszintet, vérnyomást, testtömegindexet mértek a helyszínen, annak érdekében, hogy felhívják a páciensek figyelmét az esetlegesen diabéteszre, illetve szív- és érrendszer betegségekre utaló előjelekre.
 

A megvizsgált 427 személy közül 178 esetben (41%) fedeztek fel a normálisnál magasabb értékeket a szakemberek, illetve további 5 személy esetében kiugróan magas értékeket, sőt, egy személy vércukor szintje meghaladta az 500mg/deciliteres értéket.
 

A cukorbetegség, illetve szív- és érrendszeri betegségek által fokozottabban fenyegetett személyek esetében további vizsgálatokat javasoltak a szakemberek, amelyeket már helyben meg is valósítottak, viszont a vizsgálatok eredményeiről csak a jövő hónap folyamán kapnak majd tájékoztatást az érintettek, a megyei kórház diabetológiai központjában.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: