2009-11-28 22:31:09• hírek • Szatmár.ro

A kismamaklubtól a kézimunkakörig

Számos foglalkozással várják az érdeklődőket a kaplonyi ferencesrendi szerzetesek.

Kétezernyolc nyarán kapta vissza a ferences rendház a kaplonyi római-katolikus templomot és plébániát: ekkor költöztek vissza egykori kolostorukba a szerzetesek. A napokban kézimunka szakkört indítottak be a barátok, ahová elsősorban diáklányok jelentkezését várják. Ez immár a sokadik tevékenység a sorban.

Akár hiszik akár nem, a kaplonyi ferencesek községi kismamaklubot is működtetnek - a kolostorban rendszeres jelleggel meghívott előadók (gyermekorvos, pszichológus) beszélnek a gyermekneveléssel kapcsolatos problémákról. Pedagógus szakkör is van: itt tanárok osztják meg egymással tapasztalataikat. A kisebb fiúkat fafaragásra tanítja Sebestyén testvér. Rendszeresen sor kerül valamilyen eseményre, versenyre is. Mint például: betlehem-készítő verseny, plébániai ping-pongbajnokság, idősnap, elsőáldozók találkozója, Szívgárda-vetélkedő.

Az idén a kaplonyi ferencesrendiek nagyszabású ünnepséget szerveztek a rend fennállásának 800., a helységben való újbóli megtelepedésük egyéves évfordulója alkalmából. A ferencesek aktív szerepet vállaltak a kaplonyi népdalverseny megszervezésében is, és a közélet dolgai iránt is nagy érdeklődést tanúsítanak: a nyáron a sportszeretők igencsak bánkódtak, amikor Tibor testvért, a helyi Recolta futballcsapat volt kapusát egy másik rendházhoz helyezte a ferencrendi vezetőség.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: