2014-02-21 12:21:29• hírek • Szatmár.ro

A kiskolcsi a megye legfiatalabb MIK-szervezete

Ha nyomon szeretné követni a szatmári és kiskolcsi MIK tevékenységeit, akkor nincs más dolga mint lájkolni a facebook oldaljukat: www.facebook.com/mikszatmar illetve www.facebook.com/mikkiskolcs oldalakat!

A szatmárnémeti Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnek a megyében már két aktívan működő alszervezete is van, az avasújvárosi MIK, és nemrég Kiskolcson is létrejött egy ifjúsági csapat.

A kiskolcsi Magyar Ifjúsági Kezdeményezés január végén alakult meg Kallos Zoltán, a szamoskrassói Bem József Általános Iskola igazgatója ötletétől vezérelve. Az alszervezet elnöke Jónás Bernadett lett, aki a Szatmárnémeti MIK-ben is aktívan tevénykekedik. A szervezet alelnöke Muresan Karola lett, a titkári feladatokat pedig Fehér Petra végzi el. Őket követi Sebők Barbara és Vaida Thomas Edwárd elnökségi tagok.

Az újonnan alakult csapat egy közös gyűlésen vett részt, ahol az anyaszervezet elnökségével oszthatta meg terveit és céljait a jövőre nézve.

A februári hónapot egy első ízben megszervezett rajzfilmvetítéssel indították, amivel a helyi gyerekeknek akartak kedveskedni. Ezt követte az a farsangi felvonulás, amellyel a telet temették és a tavasz beköszöntését fogadták. A szatmárnémeti Magyar Ifjúsági Kezdeményezés tagjaival közösen vonultak végig a falun, lovasszekéren, dobszó és zajkeltő szerszámok kíséretében, majd a felvonulás végén a népi szokás szerint kiszebábu égetésre került sor. A felvonulás, a zajkeltés, a dobszó és telet elűző versek a falu lakosságának a figyelmét is felkeltette, ugyanis rengeteg embert csalogattak az utcára és a "szertartás" helyszínére.

Farsangi rendezvény Kiskolcson

A kiskolcsi fiatalok egy születésnapi meglepetéssel is készültek február 18-án Hajdú Árpád János, falujuk egyik legidősebb lakosának, aki a 91.-ik születésnapját ünnepelte. Elmondásuk szerint nagy megtiszteltetés és élmény volt számukra, hogy meglátogathatták, megajándékozhatták és hallgathatták a bölcs "Papóka" történeteit.

A szatmári és a kiskolcsi MIK-esek

Legutóbbi rendezvényük - egy rajzverseny - még folyamatban van, ugyanis csak vasárnap, azaz február 23-án kerül sor a helyi gyerekek által beadott rajzok kiértékelésére és az ünnepélyes díjkiosztóra, amelyen a szatmári anyaszervezet is jelen lesz.

A szatmárnémeti Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnek célja, hogy a kiskolcsi és az avasújvárosi alszervezethez hasonló fiatalokból álló csapatokat vegyen be soraiba, egy közös cél, a szatmári magyar ifjúság összefogása céljából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: