2020-08-06 10:17:50• hírek • Közlemény

A kiskakas gyémánt félkrajcárja a Szépművészeti Múzeum udvarán

augusztus 08

Augusztus 8-án 10 órai kezdettel újra gyerekek, szülők és a Brighella Bábtagozat tagjai foglalják el a szatmárnémeti Szépművészeti Múzeum udvarát, ahol A kiskakas gyémánt félkrajcárja című bábelőadás lesz látható.


„A mese a gyermekek körében állandóan visszatérő problematikájáról szól, hiszen a fiatalabb korosztály számára mindig problémát jelent, hogy mit kellene tenniük, milyen eszközeik vannak, ha valaki elveszi a személyes tárgyaikat, gúnyolja, esetleg bántja őket. Tűrjék el a megaláztatást, vagy önkényesen döntsenek és tegyenek meg mindent azért, hogy győzedelmeskedjen az igazságérzetük, hol a határ, amit átlépve nem sérülnek, és nem sértenek meg senkit? A bátor kiskakas története a legkisebbek kedvence, és nem a jól megérdemelt, csípős bosszú a titka, hanem a kiskakas személye, a példakép. Mert a makacs kakas, a „kakaskodó nyakas”, ugyanaz a szeretettel teli kistollas, aki mindent megtesz, hogy örömet szerezzen gazdasszonyának” – mondja Nagy Regina rendező.

Az előadás díszleteit és bábjait Deák Réka és Lenkefi Zoltán tervezte. A szereplők: Bandura Tibor, Nagy Anikó, Nagy Tamás/Bandura Emese és Kófity Annamária.

Az Északi Színház jegyirodájának felújítása, illetve a biletmaster.ro szerverének karbantartása miatt az előadásra csak a helyszínen lehet majd belépőket váltani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: