2020-06-24 11:16:53• hírek • közlemény

A kiskakas gyémánt félkrajcárja - a Szépművészeti Múzeum udvarán

június 28

Június 28-án, vasárnap 11 órától újabb bábelőadásnak ad otthont a szatmárnémeti Szépművészeti Múzeum udvara: A kiskakas gyémánt félkrajcárja című bábelőadást lesz látható.

A klasszikus népmese alapján színpadra vitt előadásban a kiskakas a török császárral és csatlósaival hadakozik, igazságot követelve magának. Az előadás a gyermekek körében állandóan visszatérő problematikájáról szól, hiszen a fiatalabb korosztály számára mindig problémát jelent, hogy mit kellene tenniük, milyen eszközeik vannak, ha valaki elveszi a személyes tárgyaikat, gúnyolja, esetleg bántja őket. Tűrjék el a megaláztatást, vagy önkényesen döntsenek és tegyenek meg mindent azért, hogy győzedelmeskedjen az igazságérzetük, hol a határ, amit átlépve nem sérülnek, és nem sértenek meg senkit?


A szereplők: Bandura Tibor, Nagy Anikó, Bandura Emese és Kófity Annamária. Az előadás díszleteit és bábjait Deák Réka és Lenkefi Zoltán tervezte. A bábelőadást Nagy Regina dramatizálta és rendezte.


Az előadásra jegyek kaphatók az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában hétköznaponként 10 és 17 óra, szombaton 10 és 13 óra között, illetve az előadás előtt egy órával a helyszínen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: