2013-04-09 09:44:29• hírek • MTI

A kínaiak a világelsők turizmusból

A kínaiak a világelsők turizmusból a külföldön elköltött pénz alapján: 102 milliárd dollárt utaztak el tavaly, ami 40 százalékos növekedést jelent 2011-hez képest.

Annyira megugrott a kínaiak költekezése, hogy nagyobb az összeg, mint az utánuk következő két ország - Németország és az Egyesült Államok - turistáinak együttes külföldi kiadása.

Hasonlóan számottevően nőtt az oroszok által külföldön turisztikai célból elköltött pénz: 32 százalékkal 43 milliárd dollárra duzzadt.

Ugyanakkor a hagyományosan nagy utazó nemzetek, így Németország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia lakosai is többet költöttek 6, illetve a két utóbbi egyaránt 4 százalékkal a két esztendő összevetésében. Európa további nagyjainak, Franciaországnak és Olaszországnak a lakosai 7 és 2 százalékkal kevesebbet költöttek külföldön turistaként tavaly, mint tavalyelőtt - adta hírül a BBC az ENSZ Idegenforgalmi Világszervezetének adatai alapján.

"A kínai és orosz kiadások tetemes növekedése azt tükrözi, hogy a két ország bővülő középosztálya megjelent a nemzetközi idegenforgalmi piacon" - mondta Taleb Rifai, a szervezet vezérigazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: