2019-07-02 05:22:11• hírek • közlemény

A kimondott szó súlya

A nagyszokondi gyermektáborokat készítették elő az ifjúsági csoportvezetők július 24-e és 28-a között.

Harminc ifjúsági csoportvezetővel dolgoztak együtt a nyári gyermektáborok előkészítésén a Szatmári Római Katolikus Püspökség ifjúsági irodájának munkatársai június 24-e és 28-a között a nagyszokondi Szent Ignác lelkigyakorlatos központban. A fiatal csoportvezetők az egyházmegye különböző plébániáin segítik az ifjúsági foglalkozásokat, a plébános kapcsolattartását, valamint bekapcsolódnak az egyházmegyei iroda rendezvényeibe. Így vettek részt a próbatáboron is, amelyen finomították a közelgő gyermektáborok tematikáját, elvégezték a beosztást, felkészültek a csoportbeszélgetésekre, elgyakorolták a játékokat, a csapatban való munkát...


Az új csoportvezetőknek jó lehetőség volt ez az idősebbektől való tanulásra, és mindenkinek a töltekezésre, kikapcsolódásra. Tyukodi Beáta SJC, a Püspökség ifjúsági referense kérdésünkre elmondta, a fiatalok nyitottak voltak az új információra, a tanulásra, de az őszinte egymásra figyelésre, a beszélgetésekre, az együttműködésre is. Sok ötlettel érkeztek, hogyan lehetne még érdekesebbé tenni a táborokat. A munka mellett a csoportvezetők számára minden nap lehetősé nyílt a kötetlen együttlétre, játékra, az imára és csendre, pénteken pedig Barta Barnabás püspöki titkár, ifjúsági- és ministránslelkész mutatott be körükben szentmisét.


A nagyszokondi gyermektáborokat idén július utolsó hetétől augusztus végéig, öt héten keresztül tartják - ötször váltakoznak majd a résztvevő csoportok, a táborvezető és csoportvezetők. A tematikát tekintve idén a kimondott szavakra figyelnek, azok súlyára. Igyekeznek felhívni a gyerekek figyelmét arra, milyen nagy hatást lehet elérni a szavakkal: míg a dicsérő vagy kedves szavak simogatnak, szeretnek, a bántó szavakkal sérüléseket lehet szerezni. A keresztény ember a cselekedetei mellett vigyáz a szavaira is.

 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: