2008-08-18 08:33:54• hírek • Szatmar.ro

A kilencedik nap: két román arany a vasárnapi mérleg

Két aranyérmet szerzett a román csapat a pekingi olimpián vasárnap.

Előbb Constantina Dita Tomescu nyerte meg a női maratonfutást, első románként az olimpiák történelmében. Ezt követően Sandra Izbasa talajtornában bizonyult a legjobbnak, megszerezve ezzel Románia negyedik aranyérmét a pekingi játékokon. A 8 plusz 1-es evezőcsapat a harmadik helyen ért célba, megszerezve ezzel a bronz érmet.

Marian Dragulescu, némileg csalódást okozva, csak a hetedik helyen végzett talajon, Cristiana Casandra pedig az ötödik helyet szerezte meg 3000 méteres síkfutásban. A női kézilabdacsapat 24-23 arányban vereséget szenvedett Norvégia ellen. Továbbra is mélyrepülésben van a magyar olimpiai csapat.

Pars Krisztán jelentette az egyedüli színfoltot, aki negyedik helyen végzett kalapácsvetésben. Az éremesélyes férfi kardcsapat (Decsi Tamás, Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Lantay Balász) csak a hetedik helyen végzett. A magyar kard-delegáció mindössze egy bronzérmet szerzett Minza-Nébald Ildikó révén, ami a legrosszabb teljesítmény 1904 óta.

Barta Nóra 12., utolsó lett a műugrás döntőjében, míg a női kézilabda-válogatott 33-22 arányú vereséget szenvedett Dél-Korea ellen és Romániával játszik majd a negyeddöntőben.
Eddig nem kevesebb, mint 26 világcsúcs dőlt meg az idei olimpiai játékokon úszásban.
szatmar.ro

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: